En vanvittig BMW

Man tager en M6, setter på to kompressorer, programmerer litt og vips... Orkan!

En vanvittig BMW
Publisert
Sist oppdatert

Galskap på hjul er et ganske dekkende begrep når G-Power utvikler sine produkter. Her har de tatt tak i BMW M6, en i utgangspunktet ganske så potent maskin, og behandlet den på diverse måter for å gjøre den enda en god del råere enn originalen med V10-motor med fem liter slagvolum og 507 hestekrefter.

Overlading og vektreduksjon

Denne bilen, G-Power Hurricane CS, er resultatet av diverse grep som installasjon av to kompressorer - en for hver sylinderrekke, vektreduksjon på 50 kilo ved bruk av karbonfiber til seter og en del annet, samt reprogrammering av den elektroniske styringsenheten. I tillegg er motorens innmat endret; nye stempler fra Mahle er mye sterkere enn originalene og muliggjør lavere kompresjon. Og M6-ytelsene blekner . Hurricane kan nemlig tilby 750 hestekrefter og et dreiemoment på 800 newtonmeter.

370 km/t

På veien loves det at det skal gå unna så det freser; toppfarten er i underkant av 370 kilometer i timen og 0 til 100 kilometer i timen skal ikke ta mer enn 4,4 sekunder. Nedbremsingen burde ikke være noe problem med de fire karbonkeramiske bremsene som hører med. Både av nødvendighet og for stylingens skyld har bilen blitt breddet og har fått kraftigere hjul - 21-tommere, intet mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer