Enda dyrere å eie amerikansk SUV

Fra og med den 1. juli koster det minst 60 kroner å passere Fjellinjen med Chevrolet Tahoe, Ford Excursion og andre amerikanske "personlastebiler".

Publisert
Sist oppdatert

Den 1. juli legges nemlig Fjellinjens prisstruktur fullstendig om. Månedsavtaler, halvårsavtaler, årsavtaler og klippekort forsvinner, samtidig som prisene stiger. Vi kommer snart tilbake med en full oversikt over hvordan omleggingen påvirker deg.

I dag: 23 kroner

I denne artikkelen skal vi imidlertid fokusere på de amerikanske "personlastebilene", som i likhet med alle andre lastebiler (tillatt totalvekt over 3.500 kilo) kommer svært dårlig ut av omleggingen. I dag koster en enkeltpassering denne typen biler 40 kroner. De som har investert i et klippekort med 350 klipp slipper i dag unna med snaue 23 kroner per passering.

1. juli: 60 kroner

Etter omleggingen vil en enkeltpassering koste hele 75 kroner - nesten dobbelt så som en enkeltpassering i dag. Den som velger å plassere en Autopass-brikke i bilen får riktignok 20 prosent rabatt. Men selv med 20 prosent rabatt er prisen hele 60 kroner per passering. Det er 50 prosent mer enn det man betaler for en enkeltpassering i dag - og nesten tre ganger mer enn prisen man betaler med 350 klipp (23 kroner per passering).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer