Enda dyrere å kjøpe bruktbil

Neste år vil det koste inntil 22.248 kroner å omregistrere en bruktbil.

Omregistreringsavgiften er en sur ekstrakostnad ved kjøp av bruktbil. 1. januar 2010 prisjusteres avgiftssatsene med omlag 1,8 prosent. Det betyr at det vil koste inntil 22.248 kroner å omregistrere en bil. Foto: PER ERVLAND
Omregistreringsavgiften er en sur ekstrakostnad ved kjøp av bruktbil. 1. januar 2010 prisjusteres avgiftssatsene med omlag 1,8 prosent. Det betyr at det vil koste inntil 22.248 kroner å omregistrere en bil. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2010 foreslår regjeringen å "prisjustere" omregistreringsavgiften for personbil. Prisjustering innebærer at de 21 satsene oppjusteres med omlag 1,8 prosent. Det betyr i neste omgang at du som vurderer å kjøpe en inntil to år gammel bruktbil med egenvekt over 1.600 kilo vil måtte punge ut med hele 22.248 kroner i avgift til staten.

Og det er ikke bare relativt nye bruktbiler som blir dyre å registrere på ny eier. Selv en 1999-modell med egenvekt over 1.600 kilo vil i 2010 utløse 8.574 kroner i omregistreringsavgift.

Synker med alder og egenvekt

Satsene synker med for biler med lavere egenvekt, men selv eldre småbiler (1999- til 2006-modeller) med egenvekt over 800 kilo vil utløse 4.767 kroner i avgift.

Først når bruktbilen er 12 år eller eldre kan kjøperen glede seg over en moderat sats; 1.557 kroner. Denne satsen gjelder samtlige vektklasser.

Les også: DinSide Motors juveler

Mopeder og motorsykler

Mopeder og motorsykler vil også i 2010 slippe relativt billig unna. Selv med prisjustert sats vil omregistrering av moped kun koste 626 kroner, uansett alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer