Enda en eksentrisk BMW

Med GINA får begrepet "fleksibil" en helt ny betydning...

Publisert
Sist oppdatert

... men GINA er mye mer enn det. BMW hevder at det er en filosofi, som konsernet hevder er deres. Vi har studert den grundig, og kan underskrive på at sensualitet er en grunnsten hos den bayerske produsenten.

For det første er dette en usedvanlig velkledt bil. Bilen har nemlig klær på seg i stedet for et klassisk karosseri - eller rettere sagt, bilen er kledt nærmest sømløst i tekstil som dekker en bevegelig struktur.

Nytenkning

GINA står ifølge pressemeldingen fra BMW for "Geometry and Functions in "N" Adaptations" (øh... javel -? sier vi), og er en design- og konseptstudie som viser fremtidsrettede produksjons- og funksjonalitetsideer. Blant grunnideene er at bilen i større grad må tilpasses de individuelle smaksretningene når det gjelder design, videre skal ikke funksjoner være synlige når de ikke trengs. Også de tradisjonelle valg når det gjelder materialer settes det spørsmålstegn ved.

 • Store bilder
 • Utradisjonelt

  De tradisjonelle karosserielementene er på GINA erstattet av en strukturell enhet basert på under-strukturer. Antallet komponenter er holdt nede på et minimum. Tekstil-"huden" dekker en metalltråd-struktur som på visse punkter er forsterket av karbon-elementer med større fleksibilitet. Selve rammens design er optimisert for å ta seg av kollisjonssikkerhet, stivhet og dermed kjøreegenskaper uten en fast ytre overflate.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer