Enda en eksentrisk BMW

Med GINA får begrepet "fleksibil" en helt ny betydning...

Publisert
Sist oppdatert

... men GINA er mye mer enn det. BMW hevder at det er en filosofi, som konsernet hevder er deres. Vi har studert den grundig, og kan underskrive på at sensualitet er en grunnsten hos den bayerske produsenten.

For det første er dette en usedvanlig velkledt bil. Bilen har nemlig klær på seg i stedet for et klassisk karosseri - eller rettere sagt, bilen er kledt nærmest sømløst i tekstil som dekker en bevegelig struktur.

Nytenkning

Enda en eksentrisk BMW

Enda en eksentrisk BMW

 1. Store bilder!

Hva synes du?

Er GINA-konseptet... (Avsluttet)
...spennende og visjonært!(77%) 690
...fjollete og unyttig!(13%) 118
...uinteressant (gjesp!)(9%) 84
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

GINA står ifølge pressemeldingen fra BMW for "Geometry and Functions in "N" Adaptations" (øh... javel -? sier vi), og er en design- og konseptstudie som viser fremtidsrettede produksjons- og funksjonalitetsideer.
Blant grunnideene er at bilen i større grad må tilpasses de individuelle smaksretningene når det gjelder design, videre skal ikke funksjoner være synlige når de ikke trengs. Også de tradisjonelle valg når det gjelder materialer settes det spørsmålstegn ved.

 • Store bilder
 • Utradisjonelt

  De tradisjonelle karosserielementene er på GINA erstattet av en strukturell enhet basert på under-strukturer. Antallet komponenter er holdt nede på et minimum. Tekstil-"huden" dekker en metalltråd-struktur som på visse punkter er forsterket av karbon-elementer med større fleksibilitet. Selve rammens design er optimisert for å ta seg av kollisjonssikkerhet, stivhet og dermed kjøreegenskaper uten en fast ytre overflate.

  Bangle i storform

  Her har BMW strukket konsept-tenkningen svært langt, men konsernets design-direktør Chris Bangle virker svært entusiastisk, så det er godt mulig at en del av idéene finner veien inn i produksjonssyklusen i overskuelig fremtid. Han avsluttet for øvrig sin presentasjon av GINA med å konstatere at dette er (fritt oversatt): "Kontekst fremfor dogme" Yes Sir! Intet mindre.

  Enda en eksentrisk BMW


  DinSide oversetter med: tilpasning/pragmatisme fremfor rigiditet/stahet, altså tilpasningsdyktighet fremfor immobilitet - for dem som eventuelt må ha det inn med teskje...

  I mellomtiden oppfordrer vi leseren til å drømme litt om en utra-fleksibel bilfremtid med bilder og video av BMWs nyeste... drømmebil.

  Stem!

  Se nøye på bilder og film for å få med deg hvordan bilen subtilt endrer utseende og karakter. Har du en mening? Gi din stemme i boksen til høyre!

  Så var det den animerte biten. Med musikk, bitte! Og, nei, det er ikke waldhorn, tuba og pauker som brukes her! Musikken er mye mer avslappende...

  Se den "kunstneriske" videoen fra BMW her (tekster på tysk):

  QV000254_Q02 (wmv 7 398 kB)


 • Se store bilder av BMW GINA her!
 • Her finner du mer BMW-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer