Enda en ny Mercedes på vei

De siste årene har prestisjebil-produsenten Mercedes-Benz lansert nye modeller i et forrykende tempo. Hvis Automedia får rett, er enda en nykommer på vei.

Publisert
Sist oppdatert
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Enda en ny Mercedes på vei

  1. Store bilder


Til tross for at Mercedes-Benz er kjent for å lage dyre biler, har den Stuttgart-basert bilprodusenten funnet markeder for et imponerende antall modeller. Det er faktisk svært få bilprodusenter som kan skilte med en like bred modellpalett som Mercedes-Benz. Hør bare: A-klasse (kort og lang), Vaneo, Vito, Viano, C-klasse (sedan, stasjonsvogn og sportkupé), E-klasse (sedan og stasjonsvogn), S-klasse, CL, M-klasse, G-klasse, SLK, CLK (kupé og cabriolet), SL og SLR - 19 modeller i alt. I tillegg er det klart at crossover-modellen GST vil bli satt i produksjon til neste år.

E-klasse-basert

Nå avslører vår samarbeidspartner Automedia at nok en Mercedes-Benz modell er under utvikling. Modellen, som sannsynligvis vil få navnet CLS, er basert på E-klasse og vil plassere seg mellom kupeene CLK og CL. CLS vil sannsynligvis bli markedsført som en kupé, selv om den vil få fire dører. Vi kommer i løpet av de nærmeste dagene tilbake med en artikkel der vi forklarer forskjellene på sedaner og kupeer.

Magisk B-stolpe

Enda en ny Mercedes på vei


Som det manipulerte bilder viser, tror Automedia at Mercedes-Benz vil bruke glass for å skape en illusjon av at bilen mangler B-stolpe. Automedia tror også at CLS, i motsetning til E-klasse, vil få sammensmeltede lykter. De bakre sidevinduene vil også være hele og bakruten vil få en slakere vinkel enn den vi finner på E-klasse.

Mercedes-Benz CLS vil sannsynligvis bli tilgjengelig med en rekke ulike motorer, varierende fra en 3,2-liters V6 som yter 218 hestekrefter til AMGs kompressorladede 5,4-liters V8-motor, som nærmer seg 500 hestekrefter.

Sent i 2004

Enda en ny Mercedes på vei


CLS vil helt klart bli en utfordrer for nye BMW 6-serie. Sistnevnte vil sannsynligvis vil bli lansert ved utgangen av inneværende år. 6-serie slipper imidlertid å konkurrere med CLS det første året. Ifølge Automedia vil ikke CLS bli satt i produksjon før ved utgangen av 2004. Nysgjerrige behøver imidlertid ikke vente så lenge på å se bilen i virkeligheten. Automedia spekulerer i at CLS vil bli vist allerede på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer