Skoda Kamiq kommer

Enda en Skoda-SUV

Skoda Kamiq har hittil vært kjent i Kina, men ikke hos oss. Nå kommer den hit, og blir Skodas tredje og minste SUV på vårt marked.

FORUTSIGBAR: Når Skoda nå lanserer sin tredje SUV, og den så langt minste, tar de ikke noen store sjanser når det kommer til design, men det var heller ikke å vente. Skoda Kamiq er størrelsesmessig sammenlignbar med Volkswagen T-Roc og kommer med bensinmotor på 1,0 liter og dieselmotorer på 1,5 og 1,6 liter. Foto: Skoda
FORUTSIGBAR: Når Skoda nå lanserer sin tredje SUV, og den så langt minste, tar de ikke noen store sjanser når det kommer til design, men det var heller ikke å vente. Skoda Kamiq er størrelsesmessig sammenlignbar med Volkswagen T-Roc og kommer med bensinmotor på 1,0 liter og dieselmotorer på 1,5 og 1,6 liter. Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skoda er i siget med tidenes produktoffensiv siden de kasserte Yeti og gikk for mer tradisjonelt designede SUV-er. Det startet med den store syvseteren Kodiaq og fortsatte med den mellomstore Karoq.

Fra tresko og trapp, ned til tripp. Og tripp, det er altså Kamiq, en modell som ble lansert i det kinesiske markedet våren 2018 og som altså får en egen europeisk variant som kommer på markedet.

En kompakt SUV

Kamiq er basert på Volkswagen-konsernets modulære plattform for tverrstilt motor (MQB), med en lengde på 424 centimeter, bredde på 179,3 centimeter og en høyde på 153 centimeter. Den befinner seg altså i omtrent samme størrelsesorden som konsernsøster Volkswagen T-Roc.

Akselavstanden måler 265 centimeter. Dette skal ifølge Skoda gi merketypiske gode plassforhold, også i baksetet. Bagasjerommet har et volum oppgitt til 400 liter, som kan utvides til 1395 liter når baksetet felles ned. Da skal bilen kunne frakte gjenstander som er opptil 244,7 centimeter lange.

Alle motorene i Skoda Kamiq kommer med direkteinnsprøyting og turboladere. De leveres også med et system for regenerering av bremseenergien, start-stopp-teknologi, og tilfredsstiller ifølge Skoda de strengeste Euro 6d-TEMP utslippskravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer