Enda et blinkskudd fra Opel

Nye Opel Astra er en revolusjon sammenlignet med sin forgjenger - og stepper rett inn i samme divisjon som klasselederne; 307, Golf og Corolla.

Publisert
Sist oppdatert

ST. TROPEZ (DinSide Motor): Vi lot oss imponere over tredje generasjon Opel Astra, som vil bli lansert i det norske markedet i slutten av april. Dette til tross for at vi hadde høye forventninger. De høye forventningene har sin bakgrunn i at Opel har skjerpet seg kraftig de siste årene og skapt fine biler som Vectra, Signum og Meriva. Vi er spesielt begeistret over sistnevnte, som uten tvil er blant de beste bilkjøpene man kan gjøre i dag.

Lenge siden storhetstiden

Andre generasjon Astra, som kom så sent som i 1998, har gjort det svært godt her i landet. Allerede det første året ble det solgt nesten 4.000 Astra, noe som kvalifiserte til en sjetteplass på salgstatistikken. Året etter ble det solgt hele 4.500 stykker, og Astra rykket opp til andreplass på listen, kun slått av Golf. Siden har nye og mer spennende konkurrenter kommet til og Astra-salget har sakte men sikkert sunket. De siste årene har Astra blitt fullstendig overkjørt av Volkswagen Golf, Toyota Corolla og Peugeot 307, og i fjor ble det kun solgt drøye 1.000 Astra.

Dette er utgangspunktet for tredje generasjon Astra, som er en firetrinns-rakett. I april kommer altså kombien, mens stasjonsvognen kommer i oktober. Senere kommer også en tredørs kombi og en ny kabriolet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.