Enda flere velger 4x4

Etter en liten tilbakegang for firehjulstrekkere i fjor, velger nå stadig flere drift på alle hjul.

Publisert
Sist oppdatert

For bare ti år siden var det mindre enn én av ti (8,8 prosent) nybilkunder som tok seg råd til en firehjulsdrevet bil. Siden den gang har firehjulstrekkere blitt stadig mer populære, med et foreløpig toppår i 2006, da nesten én av tre (30,6) satset på 4x4.

2006 var imidlertid et spesielt år, fordi de fleste nybilkunder var klar over at avgiftssystemet ville bli lagt om 1. januar 2007. Det nye bilavgiftssystemet ville blant annet føre til at biler med automatgir og firehjulsdrift ville bli dyrere.

26 prosent så langt

I fjor gikk 4x4-andelen ned med 8,1 prosentpoeng. Likevel, med 22,5 prosent markedsandel hadde firehjulstrekkerne sitt nest beste år noensinne her i landet.

I år ligger imidlertid 4x4-andelen an til å øke igjen. Så langt har mer enn én av fire (26 prosent) nybilkunder valgt å satse på firehjulsdrift.

Forhjulsdrift taper

Firehjulstrekkernes rekordartede fremgang de siste ti årene har stort sett gått på bekostning av forhjulstrekkerne, som i 1998 utgjorde hele 85,4 prosent av nybilsalget. Så langt i år ligger forhjulsdrevne biler an til å få en markedsandel på bare 68,9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer