Lexus RC 300h testet:

Enda mer henrivende enn tidligere

Er Lexus RC 300h en «miljø-sportsbil» eller avantgarde-design på hjul?

SJEKK DEN SPORTSBILEN: Nja, ikke egentlig, faktisk. Lexus RC er designet som en sportsbil, men med hybrid-innmat og et relativt snilt understell, seiler Lexus RC 300h under falsk flagg. Lexus kan også levere den som råskinnet RC F, men det var ikke tema denne gangen. Foto: Knut Moberg
SJEKK DEN SPORTSBILEN: Nja, ikke egentlig, faktisk. Lexus RC er designet som en sportsbil, men med hybrid-innmat og et relativt snilt understell, seiler Lexus RC 300h under falsk flagg. Lexus kan også levere den som råskinnet RC F, men det var ikke tema denne gangen. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lexus RC ble lansert i 2014 som Japans tilsvar til biler som BMW 4-serie og Mercedes-Benz C-klasse Coupé og - hvis vi våger å dra strikken så langt - Ford Mustang.

Bilen vi har kjørt nå, vel fire år senere, er en oppgradert versjon - en såkalt facelift.

I motsetning til hva vi trodde da den ble lansert, forsikrer Lexus oss at bilen ikke er en kupé-versjon av sedanen IS 300h, men derimot en hybridversjon av RC, som er en frittstående modell i Lexus-utvalget.

Den har en noe kortere akselavstand enn IS, og er lavere, men samtidig bredere. Dette gir den de «riktige» sportsbil-proporsjonene.

De vitale mål er for 2019-modellen er 470 centimeter i lengden (+1 cm), 139,5 i høyden og 184 i bredden, mens akselavstanden er 273 centimeter, som før.

Den økte lengden kommer av en redesignet støtfanger, som har en sammenhengende linje fra det ytre hjørnet under lyktene, ned til frontspoileren. Lyktene er nye, i likhet med grillen. og alle versjoner har nå såkalt spindle-grill, mens F Sport-utgaven, som testbilen vår var, har fått designen fra flaggskipet LS, som vi prøvekjørte i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer