Enda mer SL-galskap

De fleste av oss kan bare drømme om å noen gang få kjøre en SL 55 AMG eller en SL 600, som kan skilte med 500 hestekrefter hver. Andre synes tydeligvis disse alternativene blir i slappeste laget.

Publisert
Sist oppdatert

I hvert fall har Mercedes-Benz og datterselskapet AMG nå sluppet bilder av monsteret SL 65 AMG, som skal lanseres allerede i juni. SL 65 AMG blir ifølge Mercedes-Benz verdens sterkeste serieproduserte roadster, og vi ser ingen grunn til å tvile på at de har rett.

1.000 newtonmeter

Den store V12-motoren er nemlig utstyrt med to ladeluftkjølte turboer og yter utrolige 570 Nm ved 1.000 o/min. Ved 1.500 o/min yter motoren 830 Nm. Det er faktisk mer enn det Volkswagens V10 dieselmotor yter maksimalt (750 Nm ved 2.000 o/min). Og det stopper ikke der, maksimalt dreiemoment oppgis til fantastiske 1.000 newtonmeter, noe som plasserer denne motoren i en klasse for seg.

612 hestekrefter

Effekten er det heller ikke noe å si på. 612 hestekrefter er voksent og medvirker til at bilen klarer øvelsen 0 til 100 på 4,2 sekunder. Dekkene som har fått i oppgave å overføre de enorme kreftene til asfalten er i dimensjon 255/35-19 foran og 285/30-19 bak. Innenfor hjulene finner vi enorme komposittbaserte bremser. De fremre skivene har en diameter på 39 centimeter, mens bakskivene med sine 36 centimeter er nesten like store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer