Enda sprekere super-Aston

Det er over et år siden vi kunne vise dere Aston Martin V12 Vantage Concept. Her er produksjonsmodellen.

Enda sprekere super-Aston
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede nesten fire år siden Aston Martin V8 Vantage, den snertne sportsbilen (som har svært lite til felles med monsterbilen ved samme navn som ble laget på 70/80-tallet). DinSide Motor har for øvrig testkjørt bilen - se lenke nederst.

Kraftigere Vantage var ventet

V8 Vantage kommer noe til kort når det gjelder rene ytelser sammenlignet med sammenlignbare sportsbiler som Porsche 911 og Corvette, og det var ventet at det skulle komme en heftigere sports-Aston. Konseptet som ble vist i desember 2007 bekreftet at Aston jobbet med en slik bil, og nå er den klar til å vises på bilutstillingen i Genève.

Over 300 km/t

Det dreier seg om helt nye Aston Martin V12 Vantage, en skikkelig råtass som blir den hittil ypperste Vantage-modellen med en toppfart på godt over 300 kilometer i timen. Dette er gjort mulig ved at modellen, på V8 Vantage basis, har fått en tilpasset utgave av merkets V12-motor under panseret - i en svært tilbaketrukket posisjon. Motorens plassering bak forakselen sammen med transaksel-layouten for girkassen burde gi bilen en fin balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer