Bosch virtual visor:

Endelig - en smartere solskjerm

Gir deg «solbriller» uten å blokkere sikten.

SMART: Denne gjennomsiktige solskjermen blokkerer sollyset bare der det trengs, mens resten forblir gjennomsiktig. Foto: Bosch
SMART: Denne gjennomsiktige solskjermen blokkerer sollyset bare der det trengs, mens resten forblir gjennomsiktig. Foto: Bosch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste forbinder Bosch med hvitevarer og verktøy, men faktum er at tyskerne også står for svært mye teknologi som brukes andre steder – deriblant i biler. For eksempel har selskapet vært svært delaktige i utviklingen av både ABS-bremser og elektronisk stabilitetskontroll (ESP).

Nå er det solskjermen som skal moderniseres - du vet, den du flipper ned fra taket når du kjører bil og får sola rett i fleisen. Den har vært ganske uendret i de 95 årene den har eksistert, foruten at de fleste har fått speil med lys på innsiden og kan løsnes fra hengselet for heller å blokkere lys fra sidevinduet.

På CES-messen i Las Vegas, som går av stabelen denne uka, viser Bosch frem en prototyp på det som fort kan bli å finne i mange biler i fremtiden.

Gjennomsiktig «solbrille»

Bosch' solskjerm er i utgangspunktet en gjennomsiktig LCD-skjerm du kan flippe ned på den vanlige måten. Skjermen er delt opp i et bikubemønster, der hver rute i dette mønsteret kan mørklegges etter behov, altså som på en kalkulatorskjerm.

I kupeen sitter det et sjåførvendt kamera som bruker kunstig intelligens for å spore ansiktet til den som kjører. Dermed vil solskjermen til en hver tid vite hvor øynene befinner seg, hvordan sola treffer og mørklegge de aktuelle bikube-rutene når man blir blendet, mens resten av solskjermen, rundt 90 prosent, er like gjennomsiktig som før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer