Ny Toyota Supra

Endelig avduket - 17 år etter forgjengeren

Toyota med vellykket BMW-samarbeid.

SÆREGEN: Toyota Supra er endelig offentliggjort uten maskering. Toyota har heller ikke denne gangen holdt igjen på linjeføringen og de med historien i bakhodet kan se inspirasjonen fra den sjeldne sprotsbilen Toyota GT2000 fra 1966. Foto: Toyota
SÆREGEN: Toyota Supra er endelig offentliggjort uten maskering. Toyota har heller ikke denne gangen holdt igjen på linjeføringen og de med historien i bakhodet kan se inspirasjonen fra den sjeldne sprotsbilen Toyota GT2000 fra 1966. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Legenden kommer tilbake. Toyota har vist sin nye Supra ved flere anledninger i 2018, men alltid med maskering.

Vi så en raceversjon på Geneve-messen 8. mars, Toyota kjørte den på Goodwood Festival of Speed 12 juli, Dinside fikk testkjøre den både på landeveien og på bane 12. september, Fredric Aasbø (verdensmester i drifting) kjørte den få dager senere og Supra sto utstilt på bilmessen i Paris 2. oktober.

Så ja, vi har sett den forholdsvis mye i 2018 allerede. Men den offisielle visningen skjedde 14. januar på Detroit Motorshow.

Bedre med tape?

Spørsmålet er om Supra bare skulle beholdt maskeringen på. Vi tipper det ikke bare er vi som er en smule skuffet over hvordan resultatet ble i ensfarget lakk.

Taket ble en smule høyt, kort og bulete, og Toyota har åpenbart slitt litt med avslutningen, for hekken ble både høy og butt, i ganske stor kontrast til sine forgjengere, selv om dette er en miks av alle disse.

Størst inspirasjon har de funnet i den rålekre og supersjeldne Toyota GT2000. Den har et lavt panser, en liten kupè med bobler på taket, akkurat som nye Supra, og kort hekk. Den lave fronten skal visstnok være inspirert av fjerde generasjon Supra, selv om vi ikke helt ser den linken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer