BMW X5 45e

Endelig en ladbar hybrid som virker

Ladbare hybrider har i det store og hele vært en bløff når det gjelder forbruk. Her gjør BMW endelig noe med det.

ENDELIG: BMW X5 45e er en ladbar hybrid som virker. Foto: BMW
ENDELIG: BMW X5 45e er en ladbar hybrid som virker. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny BMW X5 kommer på markedet om ikke lenge, en bil vi skrev om allerede i begynnelsen av juni. Den gang visste vi likevel ingenting om den nye ladbare hybriden, men nå har vi fått vite langt mer.

Forgjengeren BMW X5 40e har allerede gått ut av sortimentet, og resten av den utgående X5-serien forsvinner i løpet av oktober. Nye X5 lanseres i Norge i november, mens hybridutgaven først vises nå, og skal havne på norske veier i siste halvdel av 2019. Det er denne flertallet kommer til å kjøpe.

Noe kjent, mye nytt

Bilen vil i det store og hele være som en ordinær X5, en bil vi allerede har omtalt. Forskjellen ligger i drivlinjen, der hybriden får en 6-sylindret rekkemotor på 3 liter under panseret.

Sammen med den elektriske drivlinjen vil ytelsen ende opp på en kombinasjonseffekt på hele 394 hestekrefter, fra et kombinert dreiemoment på 600Nm. Vi snakker selvfølgelig om en pakke med twinturbo og det hele.

Kombinasjonseffekten stammer fra en ordinær forbrenningsmotor på 286 hk, og 113 hk fra elmotoren. Dreiemomentet på de to kraftpakkene er henholdsvis 450 Nm fra bensinmotoren, og 265 Nm fra elmotoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer