Endelig er BMW i8 offisiell

Denne har vi ventet lenge på.

UNEKTELIG TØFF: Vi fryktet at BMW ikke ville våge en såpass radikal design. i8 er en 2+2 sportskupé for  fremtiden: En ladbar hybrid med en total system-effekt på 362 hestekrefter. Bensinmotoren driver bakhjulene, elmotoren forhjulene. Foto: BMW
UNEKTELIG TØFF: Vi fryktet at BMW ikke ville våge en såpass radikal design. i8 er en 2+2 sportskupé for fremtiden: En ladbar hybrid med en total system-effekt på 362 hestekrefter. Bensinmotoren driver bakhjulene, elmotoren forhjulene. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i Frankfurt viser BMW i dag omsider den ferdige produksjonsutgaven av BMW i8, modell nummer to i rekken av i-modeller.

”i” er et eget undermerke hos BMW og består av det elektrifiserte modellprogrammet, med unntak av hybridversjonene av 3- og 5-serie og X5 og X6. ”i”-bilene er i motsetning til de nevnte hybridene ladbare.

Du kan lese vår test av BMW 3 Active Hybrid her – og vår test av BMW 5 Active Hybrid her.

Ladbare i3 og i8

Den smarte kompakte bilen i3, som du kan lese mer om her, er en ren elbil som snart lanseres i Norge til en hyggelig pris. i8, derimot, er en ladbar hybrid.

Men i8 er heldigvis mye mer enn det!

Dette er en sportsbil med heftige ytelser: 0-100 på 4,4 sekunder sier sitt. Bilen er en såkalt 2+2 sportskupé som er relativt kompakt, men bred og lav. Den har meget lav luftmotstand: Cd er 0,26. Den har dessuten en lang akselavstand. Dette, kombinert med brede sporvidder og et meget lavt tyngdepunkt, bør hinte om at bilen får en suveren stabilitet på veien, så BMWs kjøreegenskaper bør være på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer