Byton M-Byte produksjonsbil 2019

Endelig er den klar for produksjon

En av de mest spennende elbilnyhetene, kinesiske (men tysk-motoriserte), Byton, har nå avduket produksjonsklar M-Byte i Frankfurt.

VIDEO: Byton M-Byte er endelig produksjonsklar. Vi har tatt en nærmere titt på den spennende elbilen. Vis mer
Publisert

For å oppsummere de tekniske dataene som etterhvert gis i videoen ovenfor, har vi oppsummert det som er kjent i en tabell:

  • *) Med firehjulsdrift **) Foreløpige tall

Crossoveren M-Byte tilbys altså med en batteripakke på 72 kWt og en på 95 kWt. Sistnevnte kan velges med firehjulsdrift - bakhjulsdrift er standard.

Som nevnt, er Byton M-Byte slik vi ser den her, bilen som kommer i produksjon i løpet av siste kvartal i år. Per i dag er forseriebiler for kollisjonstester og homologering produsert og fabrikken ferdigstilles helt før serieproduksjonen kommer i gang.

Dukket opp i fjor

Vi skrev om denne bilen første gang i januar 2018, da den ble vist som konseptbil på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Det at den kinesiske nykommeren hadde hyret inn et solid og erfarent team med lang fartstid i både tysk og amerikansk bilbransje, samt at de hadde noen store kinesiske investorer i ryggen, talte til deres fordel.

Europaturneen 2018

I løpet av året la Byton ut på en europeisk road trip med sin konseptbil, hvor de dessuten enda en konseptbil til - denne gangen en stor sedan, som fikk navnet K-Byte. Vi møtte bilens designer, Benoît Jacob (ex. BMW i8 og i3) under Oslo-etappen på Aker brygge i juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer