Endelig er neste VW Touran på vei

VW Touran har lenge vært toppselgeren blant familiefrakterne. Snart skal den erstattes.

Denne blir HELT ny. VW Touran har ikke endret seg mye siden den kom på markedet for 11 år siden, selv om de selv kaller dagens utgave "generasjon 2". Det skal sies at den ble kraftig oppgradert i 2010, men mange konkurrenter er i dag bedre. Denne vil nok ha gode sjanser til å slå ut konkurrentene når den kommer i ... 2015. Foto: Automedia
Denne blir HELT ny. VW Touran har ikke endret seg mye siden den kom på markedet for 11 år siden, selv om de selv kaller dagens utgave "generasjon 2". Det skal sies at den ble kraftig oppgradert i 2010, men mange konkurrenter er i dag bedre. Denne vil nok ha gode sjanser til å slå ut konkurrentene når den kommer i ... 2015. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er neste generasjon Volkswagen Touran. I det minste slik våre spionfotografer fra Automedia ser den for seg, og de pleier å vite rimelig bra hva de snakker om.

Den nye familiefrakteren skal så vidt vi vet komme på markedet i 2015 og det vil bety den første helt nye modellen på 12 år.

Snever klasse

Fleksibilene - de kompakte flerbruksbilene som etter vår mening er den smarteste måten å frakte kompakte familier på (foreldre med 2-3 barn), er sørgelig underkjent her i landet til fordel for de typiske mellomklassestasjonsvognene - og nå også kompakt-SUV-ene.

Ny og større folke-SUV fra VW på vei

Norgesfavoritten

Dette er dagens Volkswagen Touran - en traust og bra familiefrakter, som skårer bra på mange punkter, men ikke greier å slå konkurrentene av nyere dato. Med neste generasjon kan det bli andre boller... Foto: Cato Steinsvåg
Dette er dagens Volkswagen Touran - en traust og bra familiefrakter, som skårer bra på mange punkter, men ikke greier å slå konkurrentene av nyere dato. Med neste generasjon kan det bli andre boller... Foto: Cato Steinsvåg Vis mer


Men én modell har solgt rimelig bra opp gjennom årene og har etablert seg som ubestridt ener på fleksibilmarkedet - Volkswagen Touran. Det er ikke langt fra at den har solgt like bra som konkurrentene til sammen. Selv nå i år er det bare Ford S-Max som har greid å selge bedre her i landet. Men store tall er det ikke, og man må nedenfor topp-50 for å finne de første fleksibilene på salgsstatistikken.

Ikke best lenger

Da Touran var fersk på markedet, kjørte vi den i sammenligningstest mot klasselederne og den vant ganske klart.

Lenge var den ubestridt ener i fleksibil-markedet, men etter hvert som årene har gått har konkurransen tetnet til, og i dag plasserer vi den ikke engang på pallen når det gjelder egenskaper i forhold til de beste, som Opel Zafira Tourer, Peugeot 5008 eller Kia Carens.

Bare delvis fornyet

I 2010 kom en ny generasjon, men den var i bunn og grunn en oppgradering og ingen gjennomgående fornyelse av grunnkonseptet. Dette kommer delvis av at den baserte seg på Golf-plattformen som ikke ble fullstendig erstattet da generasjon 6 kom på markedet (i motsetning til dagens generasjon 7).

Men bevares, bilen er fortsatt en god fleksibil og faller ikke gjennom på noen måte. Den er bare litt "midt på treet, som vår forrige test kunne konkludere:

TEST: VW Touran - en folkebil

Duket for ny markedsleder

Og nå er altså neste generasjon på vei, og den første helt nye siden 2003. Den vil være basert på den nye MQB-plattformen vi har skrytt mye av i anledning tester av nye Audi A3, VW Golf og Skoda Octavia.

Spionfotografene har observert forkledte prototyper under testing og det er ingen tvil om at det blir en radikal oppdatering denne gangen. Det er med andre ord duket for en ny norges-ener etter alle solemerker. Dette er nemlig en klasse hvor erkerivalen Toyota aldri har greid å få det helt til - dagens Toyota Verso lever en temmelig anonym tilværelse her i landet.

Langtur med en av klassens beste

Tålmodighet...

Det er på ulike hold blitt spekulert i om man skulle få se neste VW Touran i Frankfurt til høsten. Imidlertid kan produktsjef Jørgen Bjerkan hos Harald A. Møller fortelle oss at det nok er i tidligste laget da modellen etter planen ikke skal lanseres før godt utpå året i 2015 - det er snakk om sommer/høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer