Ny Fiat 500

Endelig fullverdig elbil

Splitter ny, med viktige forbedringer. Og ikke minst: Med bra rekkevidde.

FLERE VALG: Nå kan Fiat 500 også bestilles med bakdør på dene ene siden for enklere tilgang til baksetet. Det er nok veldig velkomment for noen. Ellers kan man også velge cabriolet og panorama soltak. Foto: Fiat.
FLERE VALG: Nå kan Fiat 500 også bestilles med bakdør på dene ene siden for enklere tilgang til baksetet. Det er nok veldig velkomment for noen. Ellers kan man også velge cabriolet og panorama soltak. Foto: Fiat. Vis mer
Publisert

Det er hele 13 år siden Fiat 500 ble reintrodusert i en moderne utgave. Den har siden blitt pyntet på, og den fikk en ny renessanse da det for en tid tilbake plutselig kom en del bruktimporterte elektriske California-biler til Norge.

Det viste at nordmenn ville ha den søte 500 som elbil, selv om rekkevidden var katastrofalt dårlig.

Nå kommer det en splitter ny 500 fra innerst til ytterst. Siluetten er den samme, men den ser betraktelig mer moderne ut.

Den har selvfølgelig vokst en smule. 6 cm lengde og bredde til 363 og 169 cm. Høyden har økt til 153 cm.

Du får den både med tak, panoramaglass og Canvas-cabriolet. En gledelig nyhet er selvmordsbakdør på passasjersiden for enklere tilgang til baksetet. Det gjør det enklere å bruke den sammen med småunger.

Konstruksjonen gjør bilen 30 kilo tyngre, men påvirker hverken kjøreegenskaper eller rekkevidde, hevder Fiat.

Bare som elbil

Og den store forskjellen er at dette er en elbil. Punktum. Den kommer hverken som bensin, diesel eller hybrid. Bare med batterier.

Jepp. Den kommer med to batteristørrelser. 42 og 23,8 kWt. Det største blir det eneste tilgjengelige i Norge. Det er større enn typiske konkurrenter som VW Up, Honda e og Mini Cooper S E, men mindre enn Peugeot e-208 og Opel Corsa e.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer