Endelig gratis

Statens vegvesen introduserer søkefunksjon for eier- og kjøretøyopplysninger.

STATENS VEGVESEN: Nå trenger du ikke lenger betale for å få eieropplysninger. Foto: Statens vegvesen
STATENS VEGVESEN: Nå trenger du ikke lenger betale for å få eieropplysninger. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal finne ut hvem som var eier av en bil, kanskje fordi den står feilparkert eller eieren forlot bilen på en varm sommerdag med en hund inni, har du frem til nå måtte betale for å søke det opp via SMS-tjenester.

Nå behøver du ikke lenger det.

Statens vegvesen introduserer nemlig en ny selvbetjeningsløsning der du blant annet kan finne kjøretøys eier.

– Med de to nye tjenestene «Finn kjøretøyets eier» og «Sjekk andres kjøretøy», kan du nå finne kjøretøyinformasjon for et gitt kjøretøy, og også se hvilke kjøretøy en privatperson eller bedrift eier, uten at det koster deg noe. Så irriterer du deg over en feilparkert bil kan du nå bare logge deg inn via «Din side» og raskt finne ut hvem du skal kontakte, sier Jeanette Rognstad Munkelien Nordan, rådgiver i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Flere nyheter

I tillegg til å finne eier, kan du nå også se hvem som eventuelt er medeier eller leasingtaker av kjøretøyet, men også informasjon om kilometerstand for kjøretøyet.

Statens vegvesen sier i pressemeldinga at det i løpet av høsten blir mulig å få opp hele eierhistorikken for et gitt kjøretøy. Fra første registrering frem til nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.