Endelig har vi kjørt Camaro!

YES! Vi har kjørt den! Og Camaroen er ukorrupt og hel. På godt og vondt.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har beundret den som konseptbil. Vi har siklet over bilder av den ferdige produksjonsbilen – oppsiktsvekkende lik det tøffe konseptet. Vi ble deretter imponert av det ferdige produktet på bilutstilling. Og nå står den her, på norsk jord – den nyeste generasjonen av en av muskelbilhistoriens ikoner, nemlig Chevrolet Camaro, bilen fra Transformers, som et kraftfullt og håndfast bevis på at GM er tilbake.

GM lever

Når sant skal sies foregikk utviklingen av bilen forut for den verste krisen i den amerikanske bilprodusentens historie. Men at den nå er ute på markedet, struttende av muskler, gjør seg likevel bra – selv om det er temmelig utelukket at det er denne typen bil som kommer til å redde GM i fremtiden, eller være bærer for bilkonsernets utviklingsstrategi i årene som kommer.

Hva bor i den?

Uansett; etter nesten fire års håpefull venting er tiden inne til å kjøre et eksemplar av Chevrolets nye muskelbil, kledelig dresset opp i flammende oransj med matt sort forhøyning på panseret. Vi har tidligere brukt uttrykket muskler og brøl fra Amerika om denne bilen. Nå er sannhetens time kommet. Og det er ikke standard-bilen vi har med å gjøre, men Camaro SS i RS-utførelse, utstyrt med LS3-motoren kjent fra Corvette. Her vil det si V8 på 6,2 liter med 432 hestekrefter (426 bhp), og 569 newtonmeter som går rett til bakhjulene via en sekstrinns manuell girkasse. Girkassen sjalter helt greit og utvekslingen er høy, men motoren er så kraftfull og fyldig av karakter at det ikke gjør noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer