Endelig! Helt ny Volkswagen Touran

Her er den! Erstatteren til den overlegent mest solgte fleksibilen gjennom tidene her til lands.

PRAKTISK FREMFOR ALT: Fasongen på nye VW Touran gjenspeiler, som på forgjengeren, bruksområdet den er tiltenkt: Maksimalt med plass innvendig uten å ta mer plass enn strengt nødvendig i trafikken. Foto: VOLKSWAGEN
PRAKTISK FREMFOR ALT: Fasongen på nye VW Touran gjenspeiler, som på forgjengeren, bruksområdet den er tiltenkt: Maksimalt med plass innvendig uten å ta mer plass enn strengt nødvendig i trafikken. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er nærmest epokegjørende. Ja, for å si at en helt ny Touran ikke dukker opp hver dag er en underdrivelse av de sjeldne: Det har kun skjedd én gang tidligere...

Det skal sies at da vi testet den i 2003, imponerte den oss stort.

Riktignok hevder Volkswagen at den nye er tredje generasjon, dette på grunn av at dagens modell fikk en omfattende oppgradering sommeren 2010, inkludert en god del nye karosserikomponenter, men uten at plattform og design ble endret vesentlig.

Erstatter toppselger

Men nå er altså nykommeren her, og får litt av en jobb med å erstatte tidenes flerbruks-suksess i Norge. Over 19.000 eksemplarer av Touran er blitt solgt her i landet, eller en prosent av det globale salget på 1,9 millioner.

Det beste året var 2004 med hele 3.300 solgte biler, men så sent som i 2011 kom det 1.650 til på veiene. (Tall fra OFV).

Designmessig - tja, hva skal en si? Vi ser raskt at våre spionfotografer i Automedia definitivt var inne på noe med fremtidsvisjonen vi publiserte i 2013. Med andre ord: Mer av det samme, i en noe mer dynamisk og tidsriktig innpakning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer