Mercedes-Benz E-klasse All Terrain

Endelig kommer også Mercedes med en "Allroad"

Mercedes-Benz E-klasse All terrain er deres svar på Audi Allroad. Og den kan bli en storselger i klassen. 

VIL TRUE AUDI: Audi var tidlig ute med en stasjonsvogn med SUV-look, men nå hardner konkurransen betydelig til. Det er bare kort tid siden Volvo viste sin nye V90 Cross Coutry, og nå følger Mercedes-Benz opp med en All-Terrain-versjon av nye E-klasse. FOTO: Daimler
VIL TRUE AUDI: Audi var tidlig ute med en stasjonsvogn med SUV-look, men nå hardner konkurransen betydelig til. Det er bare kort tid siden Volvo viste sin nye V90 Cross Coutry, og nå følger Mercedes-Benz opp med en All-Terrain-versjon av nye E-klasse. FOTO: Daimler Vis mer
Publisert

I 1979 lanserte det relativt marginaliserte amerikanske bilmerket AMC en bil som på mange måter skulle skape en ny bilklasse: Terrengbil-inspirerte personbiler. Den het AMC Eagle og ga produsenten en sårt tiltrengt livsforlengelse gjennom sitt innovative konsept.

Dette er senere blitt fulgt opp av stadig flere produsenter. Subaru var tidlig ute med Outback, Volvo også, med sin V70 XC - senere XC70, mens Audi A6 allroad quattro, som vi testet alt i år 2000, gjorde mye for imaget til Audi og deres quattro-system.

Samtidig har Mercedes-Benz, i likhet med nærmeste konkurent BMW, manglet noe tilbud i denne nisjen som befinner seg mellom SUV og lav personbil.

Nå har Mercedes bestemt seg for å være med på leken, og lanserer en All Terrain-utgave av sin nye E-klasse.

Røffere luksuriøst

Utseendemessig skiller All-Terrain seg fra stasjonsvognen ved en del annerledes detaljarbeid. Det man først vil legge merke til, er at grillen er tydelig inspirert av SUV-ene til Mercedes, med to lameller og stjernen integrert i fronten. Støtfangerne har ekstra beskyttelse og er delvis i karosserifarge og delvis dekket i sort plast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer