Volkswagen Tiguan 2020

Endelig ladbar

VW lanserer to nye motorer til sin bestselgende SUV - én av dem perfekt for norske familier.

FORNYET VW TIGUAN: Den tyske SUV-en kommer nå både som sportslig R-utgave (bildet) og ladbar hybrid. Sistnevnte er noe nordmenn vil kaste seg over. Foto: Volkswagen
FORNYET VW TIGUAN: Den tyske SUV-en kommer nå både som sportslig R-utgave (bildet) og ladbar hybrid. Sistnevnte er noe nordmenn vil kaste seg over. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 1. juli var det verdenspremiere for den oppgraderte versjonen av Volkswagen Tiguan - Europas, men ikke Norges, mestselgende SUV. Volkswagens mestselgende bil er så populær at det i 2019 ble produsert nesten én million eksemplarer (911.000).

I Norge har det imidlertid ikke gått så bra. I 2019 ble det registrert 1.413 nye Tiguan på vårt marked. I løpet av årets første halvår har det blitt registrert 351 nye - hvorav 345 er med dieselmotor. Det holder bare til en 47. plass blant bilmodellene og en 19. plass blant SUV-ene.

Hvorfor? Noe av årsaken er selvfølgelig at modell-generasjonen har blitt eldre - andre generasjon ble lansert i 2016 - men en stor del av forklaringen er også at Tiguan verken finnes i ladbar versjon - faktisk ikke som hybrid i det hele tatt.

VW Tiguan-salget

År 2020 2019 2018 2017 2016
REGISTRERTE351*1.4131.6622.3733.233

Tabellen viser andre generasjon VW Tiguan registrert på det norske markedet, siden lanseringen i 2016. 2020 gjelder første halvår. I 2016 var Tiguan Norges 10. mest solgte bil, og med ladbar hybridteknologi kan SUV-en ta nye steg tilbake mot topplista blant Norges mest solgte biler. Kilde: OFV

LADBAR: VW Tiguan eHybrid kan trolig bestilles fra neste måned av. Foto: VW

Endelig ladbar

Nå blir det imidlertid en endring på dette. Ifølge importøren får andre generasjon av Tiguan en omfattende oppdatering som en del av ansiktsløftningen. Og da blir det både hybrid og ledning i én pakke, for de som liker slikt.

LADBAR: VW Tiguan eHybrid skal trolig kunne kjøre rundt 50 km på strøm. Foto: VW
LADBAR: VW Tiguan eHybrid skal trolig kunne kjøre rundt 50 km på strøm. Foto: VW Vis mer

- Det vil vel gjøre at Tiguan-salget øker betraktelig?

- Det blir spennende å se. eHybrid vil bli et fint supplement til Tiguan-drivlinjene og til ID.4 som kommer, sier kommunikasjonsrådgiver Anita Svanes hos VW-importør Harald A. Møller i en kommentar til Dinside.

I tillegg kommer det en mer sportslig R-versjon. Den kan du se mer om lenger ned i saken.

Fortsatt holder tyskerne spesifikasjons-kortene tett til brystet, men de har i det minste avslørt at den ladbare Tiguan eHybrid får totalt 245 hester systemeffekt og at den kan kjøres helelektrisk til i opptil 130 km/t.

Samtidig skal den elektriske rekkevidden bli på opptil 50 kilometer, etter WLTP-normen. Her understreker imidlertid importøren at bilen fortsatt ikke er «endelig testet», så 50-tallet må tas med ei klype salt. I hybridmodus får elmotoren hjelp av en TSI-bensinmotor.

Dessverre blir den ladbare hybridversjon bare tohjulsdrevet.

RÅSKINN: Volkswagen har løftet Golf R-konseptet over i SUV-klassen når de har lempet motor og drivverk over i den lille og sporty SUV-en T-Roc og gitt den tilleggsbetegnelsen R. Video: Rune M. Nesheim Vis mer

R-modell

Slik blir det ikke for den mer sportslige Tiguan R, som også blir utstyrt med en 320 hesters TSI-bensinmotor. Den får et nytt firehjulstrekk-system de har kalt «R-Performance Torque Vectoring», som blant annet gjør at bilen skal kunne sende 100 prosent av kreftene over på bare ett hjul - om det skulle bli nødvendig, i vanskelige situasjoner.

Og med et trykk på det nye multifunksjonsrattets R-knapp skal Tiguan R på et øyeblikk bli en dynamisk sportsbil.

SPENT: Kommunikasjonsrådgiver Anita Svanes hos Harald A. Møller mener Tiguan eHybrid er et fint supplement. Foto: Harald A. Møller
SPENT: Kommunikasjonsrådgiver Anita Svanes hos Harald A. Møller mener Tiguan eHybrid er et fint supplement. Foto: Harald A. Møller Vis mer

Mye trykking

Innvendig blir altså bilen også oppdatert. Volkswagen fortsetter å bytte ut fysiske knapper med berøringsflater - noe som er omdiskutert politikk, i trafikksikkerhets-kretser. Til og med rattet får touch-funksjoner nå.

Samtidig har Volkswagen samarbeidet med anerkjente Harman/Kardon om et forbedret lydanlegg.

Her er endringene

Men det er på utsiden de største forandringene synes. Her er fronten oppdatert i en linje som ser mer ut som de andre VW-modellene. Den brede grillen og led-lysene (standardutstyr) er inspirert av storebror Touareg og mindre kjente Atlas Cross Sport (selges ikke i Norge).

I tillegg er også panseret blitt høyere enn tidligere, med den nye (?) Volkswagen logoen plassert i midten. Også støtfangerne er helt nye.

Og som trenden har vært i det siste, har Volkswagen plassert bokstavene T-I-G-U-A-N godt synlig under VW-logoen på hekken.

Importøren fremhever at bilen skal kunne få en trekkraft på opptil 2,5 tonn.

Bilene er planlagt å åpne for salg i Norge i løpet av andre halvdel av august. Den lengre VW Tiguan Allspace omfattes ikke av denne ansiktsløftningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer