Volkswagen Tiguan 2020

Endelig ladbar

VW lanserer to nye motorer til sin bestselgende SUV - én av dem perfekt for norske familier.

FORNYET VW TIGUAN: Den tyske SUV-en kommer nå både som sportslig R-utgave (bildet) og ladbar hybrid. Sistnevnte er noe nordmenn vil kaste seg over. Foto: Volkswagen
FORNYET VW TIGUAN: Den tyske SUV-en kommer nå både som sportslig R-utgave (bildet) og ladbar hybrid. Sistnevnte er noe nordmenn vil kaste seg over. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 1. juli var det verdenspremiere for den oppgraderte versjonen av Volkswagen Tiguan - Europas, men ikke Norges, mestselgende SUV. Volkswagens mestselgende bil er så populær at det i 2019 ble produsert nesten én million eksemplarer (911.000).

I Norge har det imidlertid ikke gått så bra. I 2019 ble det registrert 1.413 nye Tiguan på vårt marked. I løpet av årets første halvår har det blitt registrert 351 nye - hvorav 345 er med dieselmotor. Det holder bare til en 47. plass blant bilmodellene og en 19. plass blant SUV-ene.

Hvorfor? Noe av årsaken er selvfølgelig at modell-generasjonen har blitt eldre - andre generasjon ble lansert i 2016 - men en stor del av forklaringen er også at Tiguan verken finnes i ladbar versjon - faktisk ikke som hybrid i det hele tatt.

Tabellen viser andre generasjon VW Tiguan registrert på det norske markedet, siden lanseringen i 2016. 2020 gjelder første halvår. I 2016 var Tiguan Norges 10. mest solgte bil, og med ladbar hybridteknologi kan SUV-en ta nye steg tilbake mot topplista blant Norges mest solgte biler. Kilde: OFV

Endelig ladbar

Nå blir det imidlertid en endring på dette. Ifølge importøren får andre generasjon av Tiguan en omfattende oppdatering som en del av ansiktsløftningen. Og da blir det både hybrid og ledning i én pakke, for de som liker slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer