Test: VW e-Golf

Endelig med bedre rekkevidde

Nye VW e-Golf er ikke best - men dyrest.

FORBIGÅTT FRA START: Allerede ved lansering er det flere konkurrenter som har lenger rekkevidde, men e-Golf har endelig fått en rekkevidde de aller fleste lever angstfritt med til daglig bruk. Foto: VW
FORBIGÅTT FRA START: Allerede ved lansering er det flere konkurrenter som har lenger rekkevidde, men e-Golf har endelig fått en rekkevidde de aller fleste lever angstfritt med til daglig bruk. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den er ikke best, men blant de dyreste i forhold til lovet rekkevidde om vi sammenligner den med konkurrentene. Allikevel tror VW de skal selge 6.000 e-Golf i 2017. Da blir den blant bestselgerne i klassen.

Bedre enn «vanlig » Golf

Argumentene for å kjøpe den er de samme som tidligere. Les vår test av første e-Golf og se hvorfor vi likte den. Golfen er ukomplisert og oppleves som en vanlig Golf, bare bedre. Du slipper motorstøy og får sømløs kjøring fra 0-150 km/t.

Og selv om den har lagt på seg (1540 kilo kontra 1294 kilo for sammenlignbare Golf 1,5 TSI ACT DSG), føles den skikkelig kvikk fra start takket være 290 Nm tilgjengelig fra første omdreinging. Dessuten ligger all vekt lavt nede mellom hjulene og gir gode kjøreegenskaper.

Den står på ganske høye lavfriksjonsdekk (205/55R16) og et komfortabelt fjæroppsett, sikkert på grunn av at den lave toppfarten på 150 km/t ikke krever mer. Det gir en svært komfortabel men allikevel kjøreglad skyss.

Dessuten er den en normal femseter med relativt god plass til både passasjerer og bagasje. Du kan slå ned setene som på normale biler. Frem til Opel Ampera-e kommer på veien, vil Golfen for mange oppleves som den mest «normale» bil, kansje med unntak av Hyundai Ionic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.