Test: Peugeot 3008 Hybrid4

Endelig med firehjulsdrift

Ladbar spreking med lavt forbruk.

ENDELIG: 3008 har vært den viktigste modellen for Peugeot og det kommer den fortsatt til å være med de nye endringene. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den her. 3008 har vært en knallsuksess for Peugeot siden den kom som SUV i 2017. Den litt trange, sportslige og luksuriøse SUV-en med fantastisk bakkeklaring var en av få som utmerket seg som storselger i dieselsegmentet i tiden der drivstoffet havnet i skammekroken.

Men den har alltid manglet en vesentlig ting, nemlig firehjulstrekk.

Den har vært annonsert lenge og nå er den endelig her. Som en svær bonus har den også fått masse ekstra krefter og en ladeplugg.

Det skal være nok til at dette fortsatt blir den viktigste modellen for Peugeot i Norge, ved siden av den helelektriske e-208.

Sportslig premium

Peugeot har lagt 3008 under kategorien SUV, men den er mer en sportslig crossover.

Smaken er som baken, men utseendemessig havner den over i den sportslige kategorien med litt bulete skjermer og kule baklykter.

Det er i det hele tatt en liten stund siden Peugeot designet stygge biler.

Interiøret preges av utradisjonell linjeføring, uten at det blir smakløst. Det er supplert med materialvalg som gir premium følelse.

Den elegante knapperaden inneholder snarveier til de elektriske funkjsonene til hybridsystemet, radio, klima, navi, telefon, multimedia og bilinnstillinger, og sparer deg for noe knoting på berøringsskjermen, som står opp fra dashbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.