Endelig ny A3

Audi A3 kom på markedet i 1996 og har dermed rukket å bli syv år gammel. Stemplingsdatoen er passert for lenge siden og endelig kommer avløseren.

Publisert
Sist oppdatert
Endelig ny A3

Endelig ny A3

 1. Motorer
 2. Store bilder
Endelig ny A3
Endelig ny A3


Den nye A3 har vokst på alle måter. Den får sterkere motorer og den har blitt større. Akselavstanden er øket med 6,5 centimeter og bilen har blitt tre centimeter bredere. For ytterligere å skape et sportslig uttrykk har den også blitt en centimeter lavere. A3 er nå ganske nøyaktig 4,2 meter lang.

Fem motorer

A3 kommer med tre bensinmotorer og to dieselmotorer foreløpig. Dieselmotorene er en 1,9-liter med 105 hestekrefter og 250 newtonmeter og en 2-liter med 140 hestekrefter og 320 newtonmeter.

Bensinmotorene strekker seg helt fra 1,6 til 3,2 liter. Den minste har 102 hester og største firesylindret alternativ er en FSI-motor med 150 hestekrefter som også finnes i A4. Toppmodellen vil få den kompakte V6eren med 241 hestekrefter som fra før finnes i Golf R32. Motoren finner også veien til TT i løpet av sommeren, men TT-versjonen får 250 hestekrefter.

Avhenging av motor kan du velge fem- og sekstrinns manuell girkasse eller sekstrinns automatisk girkasse.

DSG

140 hesters dieselmotor og 241 hesters bensinmotor kan også leveres med en direct shift sports gearbox (DSG). Dette er enkelt forklart en dobbel automatisk kløtsj som gjør at du kan gire uten avbrudd i trekkraften. Du kan velge om giring skal gå av seg selv eller om du vil gire med spaker bak rattet.

Som forrige A3 leveres også denne i tre utstyrsvarianter – Attraction, Ambition og Ambiente. Det er kun tredørsvarianten som kommer i år. Femdørsutgaven kommer ikke før i 2004.

Ingen priser er fastsatt, men bilen er på plass i Norge rundt mai/juni.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler

 • Her finner du våre Audi-tester
 • Her finner du flere Audi-nyheter
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer