Endelig ny Mini-cab

Det tok sin tid, men nå er også den nyeste utgaven av Mini her som kabriolet.

Foto: Mini
Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon av nye BMW-eide Mini kom for snaut to år siden. Første generasjon kom i 2001 og en kabrioletversjon av denne i 2005. Siden dagens Mini, generasjon to, kom som vanlig kombi, har kabrioleten fortsatt vært basert på første generasjon, inntil den gikk ut av produksjon for få måneder siden. Nå kommer den nye utgaven også som kabriolet. Det var på høy tid, mener mange, ettersom kombien ble fornyet for såpass lenge siden.

Nesten lik

Det er kanskje ikke så lett å se forskjellen, og vi har full forståelse for at du kanskje må gni deg litt i øynene. Men endringene er i stil med de som fant sted på den vanlige kombivarianten, altså svært subtile.

Forbedringer

Viktigere er kanskje det som har skjedd på den tekniske siden, først og fremst i form av nye motorer, lavere forbruk og litt endringer på chassiset. Taket skal også være bedre støyisolert, et punkt hvor den forrige utgaven hadde et forbedringspotensial. Dessuten er det tre sekunder raskere, og opp- og nedfelling tar nå 15 sekunder. Fortsatt finnes det en slags soltak-funksjon som tillater deg å åpne den fremste delen av taket i opptil 120 kilometer i timen. Skal du felle ned hele taket, må du holde deg under 30 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer