Endelig ny Pagani

Pagani er ikke akkurat en stor bilprodusent, men svært spennende i entusiastsammenheng.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pagani har til nå produsert modellen Zonda. Den har vært utstyrt med Mercedes V12-motorer og modellen går nå mot slutten av livssyklusen. Zonda Cinque skal produseres i 5 - ja, fem - eksemplarer. Det skal også produseres et tilsvarende antall av Cinque Roadster. Disse to spesialmodellene skal være avslutningen på Zonda.

Grunnleggeren av Pagani Automobili S.p.A., Horacio Pagani, har bekreftet at modellen som foreløpig kalles C9, skal gå i produksjon mot slutten av 2010 som etterfølgeren til Zonda. Grunnen til at den kalles C9 er nok fordi kodenavnet på Zonda, da den ble utviklet, var C8.

Bedre aerodynamikk

Bilen på bildene ligner for så vidt på Zonda, men har en rekke forandringer både foran og bak. Den har også aktive aerodynamiske tiltak som skal hjelpe til med å holde bilen under kontroll i høy fart. Med dette mener vi motoriserte spoilere eller lignende som justerer seg riktig i forhold til farten.

Motor

Pagani lager ikke motorer selv, men holder seg til Mercedes AMG som de har gjort hele tiden. Nå går ryktene ut på at tiden er inne for å trå til med turbo. Det er på ingen måte noen grunn til å trekke seg vekk fra AMG av den grunn. Vi regner med at de holder seg til V12 og at det er motoren fra 65 AMG, eventuelt 65 AMG Black Series som skal brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.