Endelig ny Renault Espace: Best i klassen igjen?

Den store flerbruksbilen satte standard da den kom. Klarer de det igjen?

SLIK BLIR DEN: Joda, Renault Espace blir nesten overraskende lik konseptbilen - dette er en ganske innovativ stil (igjen), fra Renault. Så gjenstår det å se om den faller i smak hos publikum. Foto: RENAULT
SLIK BLIR DEN: Joda, Renault Espace blir nesten overraskende lik konseptbilen - dette er en ganske innovativ stil (igjen), fra Renault. Så gjenstår det å se om den faller i smak hos publikum. Foto: RENAULT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist vi omtalte denne bilen, var det i anledning av at konseptbilen, som ble vist i fjor i Frankfurt, annonserte den kommende Espace/Grand Espace.

Den etter vår mening hyggelige nyheten, er at produksjonsbilen blir temmelig lik. Her er den.

Nye Renault Espace har latt vente på seg så vi får håpe den nå, når den kommer sent, kommer godt.

Vi får ikke se den før på bilutstillingen i Paris i slutten av neste uke.

Det dreier seg, som med forgjengeren, om en stor, 7-seters familiefrakter. Den måler 485 centimeter i lengden, som forgjengeren.

Stilen er en anelse mer SUV-inspirert enn før.

Har satset beinhardt

Det vi vet er at Renault har brukt mye tid og ressurser på denne bilen. Espace er en emblematisk modell for merket Renault.

Det overrasker ofte nordmenn at Renault er det nest største bilmerket i Europa etter Volkswagen. Det er det selvsagt grunner til.

For eksempel er noen av de beste små/kompaktbilene i øyeblikket Renault Clio og Captur.

Og det dårlige kvalitets-imaget merket lenge har vært belemret med, har de gjort en innsats for å forbedre, skal vi tro de adskillig bedre rangeringene de har hatt i kvalitetsundersøkelser de seneste årene.


Nyheter under panseret

Vi vet ellers at den nye Renault Espace vil bli lansert med en noe i nærheten av revolusjonerende dieselmotor (blant annet).

Så vil vi nok finne de nyeste motorene som ellers er å finne hos Renault og delvis også hos Nissan.

Men utenom det forteller ikke Renault noe om bilen i forkant av avdukingen som skal foregå til uken.

Vi regner det som sannsynlig at den vil bli importert til Norge da prisnivået vil være redusert grunnet lavere vekt og mer effektive motorer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer