Test av Opel Grandland X

Endelig, Opel!

Opel inntar omsider SUV-segmentet på en overbevisende måte. Nykommeren Grandland X fortjener suksess på markedet.

SIKTER PÅ SUKSESS: Opel Grandland X er Opels første troverdige satsing i det mellomstore folkesuv-segmentet som er en av de mest populære, og samtidig en av de mest konkurranseutsatte, bilklassene. Foto: Opel
SIKTER PÅ SUKSESS: Opel Grandland X er Opels første troverdige satsing i det mellomstore folkesuv-segmentet som er en av de mest populære, og samtidig en av de mest konkurranseutsatte, bilklassene. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel kommer sent, men de kommer godt.

Etter en del mildt sagt halvhjertede forsøk på å bli seriøse aktører i SUV-segmentet med Frontera, Monterey og Antara, alle basert på asiatisk-utviklede produkter (Isuzu og Daewoo/Chevrolet), kom den adskillig mer overbevisende kompakt-SUV-en Mokka for fire år siden. Og fra i fjor sommer - Mokka X .

Men nå har vi hatt to nyheter på løpende bånd: Den første testet vi i vår - det er Crossland X, som er litt mindre enn Mokka X. Og nå er turen altså kommet til Grandland X, som er større.

Og, vips! Opel har tre SUV-er i sitt modellsortiment.

Grandland X hadde première på bilutstillingen i Frankfurt i forrige uke, så vi har vært kjapt ute med prøvekjøringen. I første omgang kun med forhjulsdrift og bensin- og dieselmotor. Senere blir også en ladbar hybridversjon tilgjengelig. Den får også firehjulsdrift.

Peugeot-slektning

Som vi kunne fortelle før sommeren, er Opel nå overtatt av det franske PSA-konsernet (Peugeot og Citroën), og allerede før den tid hadde det teknologiske samarbeidet begynt. Crossland X er således søstermodellen til Peugeot 2008, og nykommer Grandland X baserer seg på samme arkitektur og teknologi som Peugeot 3008 - årets bil i Europa for 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer