Test: Skoda Superb iV

Endelig, Skoda

Endelig ladbar, med stor plass, oppgraderte sikkerhetssystemer, valgfrie utstyrsgrader, grei rekkevidde og bra pris. Gunstig for nordmenn.

NYE KNAPPER: Superb har fått en facelift og samtidig blitt tilgjengelig i ladbar utgave. Dens eneste ulempe for de firehjulstrekk-glade Skoda-kundene er at den kun er forhjulsdrevet. Foto: Rune M. Nesheim
NYE KNAPPER: Superb har fått en facelift og samtidig blitt tilgjengelig i ladbar utgave. Dens eneste ulempe for de firehjulstrekk-glade Skoda-kundene er at den kun er forhjulsdrevet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Skoda har vært kjerringa mot strømmen, og er Norges største bilmerke på diesel. Nå elektrifiseres hele modellrekka sakte, men sikkert.

Først ut er helelektriske Citigo og den ladbare hybriden Superb. Neste bil ut er den splitter nye Octavia, etterfulgt av den hel-elektriske SUV-en iV.

Ladbar bensin eller diesel

Vi tipper at den ladbare hybriden blir storselgeren av Superb-modellene. Den kan til og med stjele en god del kunder fra konsernsøster Passat (Volkswagen).

Grunnen til det er prisen, som starter på 411.000 kroner. Da får du 218 hester og forhjulstrekk. Du må imidlertid fortsatt velge bensin eller diesel om du skal ha drift på alle fire.

Samtlige utstyrsvarianter tilbys som ladbar hybrid - også vår favoritt Sportsline, med mørkere lykter, grill, speil, felger og detaljer i blank sort. Den har tøffe, men behagelige sportsstoler i alcantara. Hittil har de fleste som kjøper Superb valgt toppmodellen L&K.

Og glem sedan. I Norge tar de bare bilen inn som stasjonsvogn.

Gammelt nytt

Det er ingen revolusjon vi ser under panseret på Superb med facelift. 1,4-literen og den gamle 6-trinns dobbeltclutch-automaten har hengt med siden VW Golf GTE siden 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer