Toyota Supra med Fredric Aasbø på Rudskogen

Endelig testet i Norge

Vi har kjørt den på bane sammen med Mr. Supra!

PÅ RUDSKOGEN: Vi tester nye Toyota Supra sammen med norges eneste verdensmerster i drifting, Fredric Aasbø. Vis mer
Publisert

Omtrent samtidig som hybridspesialisten Toyota lanserte nyheten om at de kommer med 10 nye elbiler før 2025, ruller de rundt i Norge med sin Supra-konvoi. Vi møtte opp på Rudskogen og testet den endelige versjonen for første gang.

I tillegg til å kjøre selv, fikk vi en god tur med Norges største Supra-entusiast og Toyotafører i Formula Drift, Verdensmester Fredric Aasbø.

12 å siden sist

Toyota har vist flere prototyper på noe fansen har håpet på kunne være en Supra og akkurat når folk hadde mistet trua, kom de til fornuft.

Den bakhjulsdrevne og «tailhappy» GT86 har blitt en suksess, og ingen savner lenger forhjulstrukne Celicaer. Men bilen alle har ventet og lengtet etter har uteblitt: Supra.

Den begynte sitt liv som en strukket Celica, men ble etter hvert en egen bilmodell med sekssylindret motor. Og det er de to siste generasjonene som anses som de viktigste og kuleste.

Supra MK4 ble utrolig populær i motorsport, kanskje aller mest i drifting. Det hjalp selvsagt voldsomt at et oransje Supra ble kjørt av nå avdøde Paul Walker i den første Fast and the Furious-filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer