Endelig W12 i Touareg

Etter litt frem og tilbake er nå W12-motoren fra Phaeton på plass i Touareg. Seks liter slagvolum gir voldsomme ytelser.

Publisert
Sist oppdatert

I forhold til den versjonen som sitter i Phaeton er det tatt ut enda 30 hestekrefter. Totalt 450 hestekrefter sørger for 0-100 km/t på 5,9 sekunder og toppfart begrenset til 250 km/t. Også dreiemomentet er voksent, hele 600 Nm må den sekstrinns automatgirkassen håndtere.

Bare luft

Touareg W12 Sport heter spesialutgaven som skal selges i et begrenset antall, men det virker klart at Touareg vil fortsette med denne motoren under panseret. Som med V10-dieselmotoren er det kun luftfjæring som gjelder.

Spesialutgaven har dekk i dimensjonen 275/40 på 20-tommers felger. Bilen i den spesielle blåfargen har andre støtfangere foran og bak, og bredere skjermer som går over i profilen på sideskjørtet. Det er ingen tvil om at denne utgaven vil gjøre inntrykk på veien.

Hakk i hæl

Hvis naboen har Porsche Cayenne Turbo vil du kunne følge henne hakk i hæl med din Touareg W12. Den inntil nylig sprekeste Cayenne gjør 0-100 på 5,6 sekunder, tre tideler raskere enn Touaregen. Cayenne Turbo stiller med like mange hestekrefter som Touareg, men har 20 Nm ekstra i maksimalt dreiemoment fra den 4,5-liters V8-motoren med turbo. Nylig har imidlertid Porsche gjort det mulig å bestille en versjon med 500 hestekrefter som er enda tre tideler kvikkere på sprinten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.