Endelig W12 i Touareg

Etter litt frem og tilbake er nå W12-motoren fra Phaeton på plass i Touareg. Seks liter slagvolum gir voldsomme ytelser.

Publisert
Sist oppdatert

I forhold til den versjonen som sitter i Phaeton er det tatt ut enda 30 hestekrefter. Totalt 450 hestekrefter sørger for 0-100 km/t på 5,9 sekunder og toppfart begrenset til 250 km/t. Også dreiemomentet er voksent, hele 600 Nm må den sekstrinns automatgirkassen håndtere.

Bare luft

Touareg W12 Sport heter spesialutgaven som skal selges i et begrenset antall, men det virker klart at Touareg vil fortsette med denne motoren under panseret. Som med V10-dieselmotoren er det kun luftfjæring som gjelder.

Spesialutgaven har dekk i dimensjonen 275/40 på 20-tommers felger. Bilen i den spesielle blåfargen har andre støtfangere foran og bak, og bredere skjermer som går over i profilen på sideskjørtet. Det er ingen tvil om at denne utgaven vil gjøre inntrykk på veien.

Hakk i hæl

Hvis naboen har Porsche Cayenne Turbo vil du kunne følge henne hakk i hæl med din Touareg W12. Den inntil nylig sprekeste Cayenne gjør 0-100 på 5,6 sekunder, tre tideler raskere enn Touaregen. Cayenne Turbo stiller med like mange hestekrefter som Touareg, men har 20 Nm ekstra i maksimalt dreiemoment fra den 4,5-liters V8-motoren med turbo. Nylig har imidlertid Porsche gjort det mulig å bestille en versjon med 500 hestekrefter som er enda tre tideler kvikkere på sprinten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer