Skifte til sommerdekk 2021

Endrer dato for dekkskift

Mange i Sør-Norge har lært seg «første mandag etter andre påskedag». Men det gjelder ikke i 2021.

PASS PÅ: Så farlig kan det være, selv om lampa for dekktrykk bare lyser gult - det fikk Dinside erfare ute på test med Tesla Model 3. PS: Dekket i filmen har ikke vært reparert tidligere - det er lyddempende skum som vises. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har lært seg huskereglene for når man må bytte fra piggdekk til piggfritt:

  • Fra og med første mandag etter andre påskedag for alle i Sør-Norge
  • Fra og med 1. mai i Nordland og Troms og Finnmark

Det er med andre ord varierende dato for år til år i hele Sør-Norge, alt etter når påska kommer, mens nordlendingene kun har én enkel dato å huske på, når det kommer til bytting av dekkene.

I 2021 er det derimot litt annerledes - som mye annet.

Unntak i 2021

Men i år gjøres det endringer i piggfritt-kravet. Nå kan også søringene senke skuldrene og beholde piggdekkene ut april, selv om det ikke anbefales.

Bakgrunnen er coronapandemien, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. De oppfordrer likevel folk til å skifte ut piggdekkene så raskt som mulig.

– Vi ser mange praktiske utfordringer i disse coronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til unødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs Vegvesenet.

De har derfor vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen for å bytte ut piggdekkene utsatt, og er dermed lik for hele landet. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer