YX og Circle K

Endrer praksis etter mistanke om prissamarbeid

Konkurransetilsynet har avsluttet etterforskningssaken mot Circle K og YX etter at selskapene har gått med på å avslutte prispubliseringspraksis for drivstoff.

DRIVSTOFFPRISER: Konkurransetilsynet har etterforsket YX og Circle K etter mistanke om samarbeid om fastsettelse av priser på drivstoff. Foto: Vidar Ruud/NTB
DRIVSTOFFPRISER: Konkurransetilsynet har etterforsket YX og Circle K etter mistanke om samarbeid om fastsettelse av priser på drivstoff. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransetilsynet opprettet høsten 2019 en etterforskningssak mot Circle K og YX. Bakgrunnen for etterforskningen var en mistanke om at Circle K og YX samarbeidet om fastsettelse av drivstoffpriser.

Tilsynet sier de har fulgt konkurransen i drivstoffmarkedet med bekymring siden praksisen med å publisere veiledende priser på egne nettsider ble etablert i 2017.

Større valgmulighet for forbruker

– Tiltakene skal bidra til at det blir mindre forutsigbarhet for konkurrenter om når prisene skal opp, og til hvilket nivå. Slik kan tiltakene bidra til at aktørene i drivstoffmarkedet fastsetter priser på selvstendig grunnlag. Dette kan gi forbrukerne større valgmuligheter med hensyn til når, og hvor, det lønner seg å fylle drivstoff, heter det i en uttalelse fra Marita Skjæveland, nestleder i avdeling for bygg, industri og energi i Konkurransetilsynet.

Mistanken til konkurransetilsynet har gått ut på at de to leverandørene ved å publisere veiledende listepriser på nettet har lagt til rette for parallelle nasjonale pumpeprisløft.

Uenige

Verken Circle K og YX er enige i konkurransetilsynets bekymring om at publisering av priser på nett. Overfor E24 sier Knut Hilmar, kommunikasjonssjef i Circle K Norge, at de ikke er av samme oppfatning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer