Test: Tesla Model 3 Long Range

Endrer spillereglene

Latterlig sprek, firehjulstrekk og mer enn nok rekkevidde til bra pris. Du kommer ikke utenom å vurdere Tesla Model 3.

FORANDRER ALT: Med aggressiv prissetting og flere «best i klassen»-attributter er det vanskelig ikke å ta med Tesla Model 3 på lista når ny bil skal kjøpes. Med prestasjoner som en sportsbil til prisen av en Golf, blir den naturligvis fristende for mange. Foto: Rune M. Nesheim
FORANDRER ALT: Med aggressiv prissetting og flere «best i klassen»-attributter er det vanskelig ikke å ta med Tesla Model 3 på lista når ny bil skal kjøpes. Med prestasjoner som en sportsbil til prisen av en Golf, blir den naturligvis fristende for mange. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig du ser på den nye favoritten her til lands. Bilen som tar over for Volvos herregårdsvogn som selve ikonet: norgesbilen. Bilen vi kommer til å se på alle gårdsplasser fremover.

Og de har hatt en pangstart, for da Model 3 endelig kom til Norge ble den tidenes mest registrerte bil, målt over én måned. Og det er enkelt å forstå hvorfor, selv om de aller første var av den spreke Performance-versjonen, til 508.700 kroner.

For Performance gir deg litt av en festpakke. 0-100 km/t på 3,4 sekunder, toppfart på 261 km/t og eget drifteprogram for bruk på bane. For lignende prestasjoner finnes det knapt en eneste bil under millionen fra andre produsenter.

Men glem den. Det er Long Range som får nordmenn flest til å gå en ekstra runde i tenkeboksen før de kjøper ny bil. Her får selv elbil-skeptikerne en aldri så liten gavepakke.

Hva sier du til firehjulsdrift, god plass til fire, 56 mils rekkevidde, rekordrask hurtiglading - og - fortsatt akselerasjon de fleste familier ikke har opplevd maken til, for 450.000 kroner. Ja, den har faktisk 351 hester og 527 Nm. Når så du det sist i en komptakt bil, til den prisen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer