Eneste SUV med 5 års garanti

Dette er en stor klasse og en god modell med riktig pris kan greit selge flere hundre biler i Norge. Toyota RAV 4 selger best og har havnet hos 1.313 nye eiere ved utgangen av mai. Hvis vi legger til Honda CR-V, Subaru Forester, Nissan X-Trail og Land Rover Freelander havner vi på et totalmarked etter årets fem første måneder på 3.110 biler.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at klassen er hard og består av flere gode kandidater, men Outlander er så bra at den helt klart har livets rett.

Grei motor

Motoren på 136 hestekrefter gjør en grei jobb i Outlander, men føles ikke som noen friskus. Bilen vi kjørte på test hadde ikke gått så veldig langt, og det er mulig at den blir litt sprekere etter noen flere kilometer på veien. Vi ble tvunget til å gire ned i motbakkene, og forbikjøringer gikk litt tregt. Motoren kan strekkes langt på turtallet, men er ikke særlig sprek i enden av turtallsskalaen. Det lønner seg heller å bruke mellomregisteret. Når turbomotoren kommer, vil de mer effektglade som nå er forvist til Forester Turbo få det de er på jakt etter.

4WD

Subaru Forester, som er den nærmeste konkurrenten, har lavgir som også kan kobles ut og inn i fart. Dette er praktisk hvis du skal jobbe tungt, og sparer kløtsjen for mye sluring og ufin behandling. Her er det ikke noe slikt, og allerede tidlig på sandete vei lukter det svidd. Girkassen med fem trinn er tungsjaltet, men ganske presis.

Firehjulsdriften fungerer bra og virker permanent. Forhjul og bakhjul tar altså tak samtidig. Det hindrer at forhjulene rekker å grave seg ned før bakhjulene rekker å koble seg på. Outlander har verken antispinn eller elektronisk stabilitetsprogram, men det er ikke så veldig utbredt i denne bilklassen heller. Det er kun Nissan X-Trail som har elektronisk stabilitetsprogram (ESP).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer