Eneste utslipp er vann!

Vi har prøvekjørt noe såpass spesielt som en brenselcelledrevet Mercedes. Besnærende...

Eneste utslipp er vann!
Publisert
Sist oppdatert

STUTTGART (DinSide Motor): Under TecDay-arrangementene presenterer Mercedes sine fremtidsvisjoner - med noen konkrete eksempler på hvordan de vil realisere dem. Et av disse kommer snart til Norge, og vi har prøvekjørt bilen det dreier seg om: Mercedes B F-Cell.

OPPDATERING, juli 2010: Det bekreftes fra Mercedes-importørens side at denne elbilen med hydrogendrevne brenselceller i stedet for batterier skal testes ut i Oslo-området i overskuelig fremtid. (Sannsynligvis fra våren 2011). Det gjenstår å velge ut testførere til de ti eksemplarene som kommer hit til landet.

Ansvarlig premium

Mercedes akter ikke å glemme at de er et premium-merke, men kommuniserer nå sterkt på behovet for å tilpasse individuell mobilitet til dagens og især fremtidens krav til bærekraft og beskyttelse av miljøet. De ser for seg en stegvis utvikling mot null-utslippsvisjonen. Det er ikke for ingenting de nylig kjøpte seg inn i Tesla Motors - produsenten av den så langt eneste overbevisende elbilen med sportslige ytelser og brukbar rekkevidde.

Disse stegene er ikke tenkt å være sekvensielle men vil løpe parallelt og overlappe hverandre. Under TecDay viste Mercedes modeller som representerte hver av løsningstypene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer