Engelsk-Italiensk vidunderbil

Samarbeidet mellom Aston Martin og Zagato har vart i 50 år. Her feires DB4GTs 50-årsjubileum.

Denne hyper-eksklusive Aston Martin-versjonen bærer Zagatos typiske signatur. Foto: Aston Martin
Denne hyper-eksklusive Aston Martin-versjonen bærer Zagatos typiske signatur. Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år finner skjønnhetskonkurransen for biler Concorzo d'Eleganza Villa d'Este, sted ved Como-sjøen i Nord Italia. DinSide har ofte omtalt svært spesielle kjøretøyer som har vært vist der.

Villa d'Este - et fyrverkeri av eksklusivitet

Exempler er BMWs spektakulære M1 Hommage, Bertones eksplosive Mantide, den unike Ferrari 575 GTZ (Zagato) og samme Zagatos retro-moderne Alfa Romeo TZ3 Corsa (som nylig ble etterfulgt av TZ3 Stradale).

Aston først

I dag braker det løs igjen og BMWs bidrag, 328 Hommage, skal vi komme tilbake til. BMW deltar for øvrig ikke i konkurransen da de er arrangører av begivenheten. Aston Martin var raskere i avtrekkeren med å annonsere sitt bidrag, eller rettere sagt deres og Zagatos bidrag. (Zagato nok en gang, ja!)

Hyllest

Denne likte vi ikke! Aston Martin V8 Zagato fra 80-tallet.  Foto: Wikimedia Commons
Denne likte vi ikke! Aston Martin V8 Zagato fra 80-tallet. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


Bilen heter Aston Martin V12 Zagato og er basert på super-GTen V12 Vantage. Det betyr at den er utstyrt med en seksliters V12 som produserer 517 hestekrefter og et dreiemoment på 570 newtonmeter. Toppfarten ligger et godt stykke over 300 kilometer i timen. Bilen som står på utstillingen i dag er en racing-versjon som skal delta på 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av juni. Den er en hyllest til DB4GT Zagato, som ble kjørt i løp av legendariske førere som Jim Clark og Roy Salvadori for et halvt århundre siden.

For øvrig skal Aston Martin V12 Zagato som gatelegal bil produseres i liten serie.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer