England angriper Italia

Kort tid etter at Lee Noble viste sin "Ferrari-killer" M600 kommer nå McLarens tilsvar: MP4-12C.

England angriper Italia
Publisert
Sist oppdatert

McLaren er ikke bare Formel-1-veteran; det kjente britiske firmaet er også en habil sportsbilprodusent. Se bare på Mercedes' sportsligste produkt de senere år, SLR McLaren som har gjort det mulig for Stuttgart-merket å hevde seg i superbil-klassen.

Mot kompromisser

Riktignok har de mest fundamentalistiske blant sportsbilentusiastene - deriblant noen av McLarens egne folk - ment at SLR var for mye av et kompromiss med luksusbilverdenen; for mye komfort og stash - og fremfor alt: For mye vekt.

De mest ekstreme meldte seg rett og slett ut på et tidlig tidspunkt og utviklet den rendyrkede raceren Caparo T1. Men også hos McLaren ble det klart at neste modell ikke ville være en SLR-etterfølger (den skal Mercedes-AMG stå for), men en F1-etterfølger, altså en bortimot kompromissløs racer.

Konkurrent: Noble

Det er ikke lenge siden vi kunne vise bilder av en tildekket prototype under testing, og den ble gitt kodenavnet P11. Samtidig annonserte den like britiske rivalen, Lee Noble, at hans egen supersportsbil, M600 skulle avdukes nå i september. England ruster opp mot Italia!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer