Enkel og smart ladepark

Det skal ikke være klønete å lade en el-bil.

BERETNINGER OM BESKYTTELSE: Dette el-bil-konseptet skal både lade el-bilen, samtidig som det beskytter den - for eksempel mot fugledritt. Foto: Design Nobis
BERETNINGER OM BESKYTTELSE: Dette el-bil-konseptet skal både lade el-bilen, samtidig som det beskytter den - for eksempel mot fugledritt. Foto: Design Nobis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorvidt el-bil-eiere har ukentlige mareritt om å gå tom for strøm på vei over Hardangervidda i februar vites ikke, men det er ingen smal sak å få tak i nødstrøm skulle batteriet bli flatt på et ugunstig tidspunkt.

Derfor må ladestasjoner bli nesten like utbredt som bensinstasjoner skal den samme tryggheten gjøre seg gjeldende for den mer miljøbevisste delen av bilparken, og da kan kanskje et konsept som dette være et fint innlegg i debatten: en stor ladepark for el-biler.

Les også: Bilen din bruker mer drivstoff enn du tror

Solcelle-telt

Designen av "V-Tent" ("V-teltet") er det Hakan Gursu hos de miljøbevisste tyrkiske designerne Design Nobis som står bak, og den er akkurat så framtidsrettet at den bør passe den muligens kommende el-bil-tiden godt.

De store skjellene, som hviler over bilene på samme måte som et stykke fisk hviler på sushi-risen, er store solcellepaneler, som naturlig nok brukes til å lade el-bilene. Designerne tenker seg først og fremst at de store ladeparkene skal være offentlig tilgjengelig ala bensinstasjoner, men de kan også fungere for privatpersoner som installerer mindre varianter utenfor eneboligen eller blokka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer