Enkle grep gir trygg tur

Er du blant dem som har et ubevisst forhold til hodestøtter og bilbelter? Da bør du bruke fem minutter på å lese denne artikkelen grundig.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har ikke statistikk å vise til. Likevel tør vi påstå at det kun er et mindretall av den norske befolkning som har et bevisst forhold til bruk av hodestøtter og bilbelter.

Tenk gjennom følgende spørsmål: Når sjekket du sist at hodestøtten var korrekt justert? Husker ektefellen å justere hodestøtten etter sitt hode når han/hun benytter bilen? Husker du å justere den tilbake når det er din tur til å kjøre? Justerer du hodestøtten når du sitter på med venner? Eller når du tar taxi?

Og selvsagt det mest avgjørende spørsmålet av dem alle - vet du egentlig hvordan hodestøtten og bilbeltet skal justeres?

Hvis du svarte nei på ett eller flere av disse spørsmålene, har du mye å hente på å lese videre.

Hodestøtter, ikke "nakkestøtter"

Hodestøtter heter hodestøtter. Dessverre er det mange, også i bilbransjen, som kaller hodestøtter for "nakkestøtter". Bruken av ordet "nakkestøtte" er selvsagt ikke vondt ment, men er likefullt farlig ordbruk. Ved å bruke dette ordet kan man nemlig medvirke til at folk tror at hodestøtten skal justeres etter nakken, noe som er livsfarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer