Enklere å forholde seg til bilverksteder

Før du setter igjen bilen din hos et bilverksted bør du forsikre deg om at verkstedet har en skikkelig prisliste og at Bilbransjeforbundets prisregler følges.

Publisert
Sist oppdatert

Norske bilverksteder har ikke alltid vært like ryddige og greie å forholde seg til. Mange forbrukere har opplevd at bilverksteder opererer med grove og unøyaktige priser og overslag. Mange bileiere har også opplevd at reparasjonen ble langt dyrere enn det som var forespeilet.

Inkludert arbeid, deler og moms

Forbrukerombudet har nå tatt tak i norsk verkstedbransje og har i samarbeid med Norges Bilbransjeforbund (NBF) utarbeidet en mal for hvordan prisinformasjon bør gis. Den anbefalte prislisten omfatter 20 vanlige vedlikeholdsarbeider og reparasjoner (se dokument lenger ned i artikkelen) med tilhørende minimums- og maksimumspris.

De to prisene (minimum og maksimum) skal omfatte både arbeid, reservedeler, verkstedmateriell og merverdiavgift (mva/moms). Dette for at prisene skal samsvare med summene kundene til slutt faktisk må betale. Ifølge malen skal det selvsagt spesifiseres hvilken bilmodell og årgang den aktuelle prislisten gjelder for.

Eget punkt om generelle timepriser

Prislisten bør også inneholde et eget punkt om verkstedets timepriser, også disse inklusive merverdiavgift og oppgitt som til/fra-priser. Ombudet oppfordrer alle verksteder til å lage prislister basert på denne malen så snart som mulig og senest innen 1. mai i år. Etter denne datoen lover ombudet å kontrollere om verkstedene har fulgt oppfordringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer