Sommerferien 2020

- Enorm bobil-pågang

Mange nordmenn planlegger sommerferien i hjemlandet. Det merkes i bobilmarkedet.

FULL PAKKE: Carado T 449 er bobilens Ford Mondeo og representerer en veldig populær inngangsbillett til bobilverdenen, både som leiebil og en du kjøper selv. Nypris for denne 2019-modellen er 879.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim
FULL PAKKE: Carado T 449 er bobilens Ford Mondeo og representerer en veldig populær inngangsbillett til bobilverdenen, både som leiebil og en du kjøper selv. Nypris for denne 2019-modellen er 879.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges største bobilkjede, Kroken Caravan, opplever sterk økning i interessen for bobiler denne våren. Det merket man allerede før påske, og selskapet regner med enda mer vind i seilene etter at Helse- og omsorgsminister Bent Høie nylig oppfordret nordmenn til å planlegge for hjemme- eller Norgesferie.

Enorm pågang

- Vi opplever en enorm pågang om dagen. Mange vil enten leie eller kjøpe bobiler. Sommeren 2020 ser ut til å bli en testsommer for mange nordmenn som aldri før har oppdaget den fine ferieformen bobil eller caravan innebærer, sier daglig leder Rolf Kanstad hos Kroken Caravan på Kløfta rett utenfor Oslo.

Selskapet har åtte forhandlere spredt over hele Norge, fra Bodø i nord til Kristiansand i sør.

- Leiemarkedet for bobil var opprinnelig fullbooket av utlendinger. Samtlige har kansellert avtalene, men er isteden allerede booket opp av nordmenn som vil prøve bobilferie for første gang, sier Rolf Kanstad.

Og det er godt nytt for bransjen. Mange av de som leier, tar nemlig skrittet videre og kjøper ny eller brukt bobil senere.

Han forteller at markedet har økt jevnt og trutt siste årene og at kjøperne normalt er 55 år og oppover, og at gjennomsnittsbilen koster drøye millionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.