Enorme forskjeller på tilstandsrapport på samme bil

Da vi ba om tilstandsrapport fra fem bilverksteder, var det bare to som klarte jobben.

VERKSTEDTEST: Bruktbilen har gått over 400.000 kilometer. Den er tilsynelatende i grei stand, men feilene er mange om man sjekker. Det er det imidlertid ikke sikkert at verkstedene greier å finne ut av. Foto: ESPEN STENSRUD
VERKSTEDTEST: Bruktbilen har gått over 400.000 kilometer. Den er tilsynelatende i grei stand, men feilene er mange om man sjekker. Det er det imidlertid ikke sikkert at verkstedene greier å finne ut av. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I samarbeid med «TV2 hjelper deg» og KNA har Dinside/Dagbladet/Autofil testet fem ulike bilverksteder, som alle tilhører en verkstedkjede.

Oppgaven var konkret: Reporteren skal kjøpe en bruktbil av en god kamerat, men trenger en tilstandsrapport for å få greie på eventuelle feil og mangler.

Resultatet er alt annet enn et lystig for bransjen:

Testen viser at bare 2 av 5 bilverksteder utførte en tilfredsstillende jobb. BRUKTBIL-KALKULATOR: Sjekk hvor mye bilen din er verdt

Vurdert på forhånd

Bilen - en 2002-modell Mercedes-Benz E320 4Matic - har gått hele 415.000 kilometer.

Fagpanelet, som består av generalsekretær Børre Skiaker i KNA, journalist Odd Erik Skavold Lystad i Bilforlaget, bruktbilekspert Benny Christensen i Broom og bil-redaktør Espen Stensrud i Aller Media, fikk i oppgave av «TV 2 hjelper deg» å sjekke ut bilen på forhånd.

Og til tross for store mangler og feil som bør utbedres, fikk blant annet verkstedkjeden Mekonomen stryk for sin kontroll av bilen.

Nederst i saken finner du ekspertpanelets grundige vurdering av bilen med feil og mangler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer