Enseteren VW Nils

På bilmessen i Frankfurt står Nils og tar i mot oss, VW Nils.

Enseteren VW Nils
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden Audi viste skisser av sin nye 2-seteres konseptbil. Bilen er tenkt som en ren bybil, og kan på mange måter ses på som en mellomting mellom bil og en scooter. Nå er det VW sin tur, og i dag viser de frem Nils, en 1-seters elbil for de urbane strøk. Bildene levner ingen tvil om at bilene er basert på samme plattform.

Et prosjekt

Nils er i første omgang det VW kaller en forskningsbil, et studie, eller en konseptbil om du vil. Den er særegen på mange måter, blant annet med en rammekonstruksjon av aluminium, har vingedører, og den har frittstående hjul i hvert hjørne. Dette blir nærmest som å kjøre en gokart. Om den vil bli entusiastenes drøm gjenstår å se.

VW Golf blir elektrisk

Statlig støtte

Prosjektet Nils er satt i regi av VW, men med støtte fra det tyske transportdepartementet. Hovedmålet med prosjektet er å utvikle en økonomisk, teknisk og realistisk form for mikromobilitet, basert på en elektrisk drivlinje. Hvorvidt en 1-seter utgjør fasiten på effektivitet kan diskuteres, men prosjektet skal drives av alle gruppens merker, og vi vet altså at Audi har to seter i sin versjon. Det er tross alt dobbelt så mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer