Årets Barskeste Bil - Dagbladet og Dinside

Enstemmig vinner

Porsche Taycan setter tidenes salgsrekorder i Norge.

FOR ANDRE ÅR PÅ RAD: I fjor vant 911. Administrerende direktør i Porsche Norge, Morten Sheel, feirer seieren. Her med (fra venstre) Markus Heimonen, Benjamin Nydahl, Fredrik Hansen, Martine Nilsen og Andrè Bekkelund fra Porsche Center Oslo.
FOR ANDRE ÅR PÅ RAD: I fjor vant 911. Administrerende direktør i Porsche Norge, Morten Sheel, feirer seieren. Her med (fra venstre) Markus Heimonen, Benjamin Nydahl, Fredrik Hansen, Martine Nilsen og Andrè Bekkelund fra Porsche Center Oslo. Vis mer
Publisert

Det har aldri vært bestselgerne som har gått til topps når vi har kårets Årets barskeste bil, som en del av Årets Bil-kåringen.

Under denne litt åpne kategorien kan vi finne alt fra lave sportsbiler til store SUV-er. Det første året vant Mercedes G-klasse over Lamborghini Urus og Audi Q8. I fjor var det Porsche 911 som stakk av med seieren foran Bentley Continental GT og BMW 8-serie.

En ny trend

For første gang ser vi at miljøtrenden gjennomsyrer denne kategorien også. To av tre kandidater er elektrifiserte. Polestar er en ladbar hybrid med rekordlang elektrisk rekkevidde, mens Porsche Taycan er en helelektrisk supersportsbil.

Den er også en storselger. For selv om den er en drømmebil for mange, ble den tatt inn i begge kategorier på grunn av det enorme antallet solgte biler. Over 1000 stykker ruller på norske veier, og flere blir det. Nå lanseres den snart i en billigere versjon med bakhjulsdrift.

Enstemmig

Juryen i Årets Bil var helt enige. Vi er usikre på om det noen gang har skjedd før, men samtlige hadde Porsche Taycan med høyest poengsum da prisen for Årets Barskeste bil skulle kåres. Kriteriene i denne kategorien gir mer rom for følelser enn bagasje og praktiske bruksområder enn i Årets Bil-kåringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer