Entusiaster overkjørt av data-nerder

Et voldsomt engasjement og en voldsom stemmegiving sørget for at våre to avstemminger om verdens beste og dårligste bil ble god underholdning. Men til slutt klarte data-nerdene å finne hull i våre systemer.

Entusiaster overkjørt av data-nerder
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 8. januar publiserte vi artikkelen "Hvilket bilmerke er dårligst?", som åpenbart engasjerte DinSide Motors lesere. I løpet av et drøyt døgn var mer enn 5.000 stemmer avgitt, noe som er ny rekord på DinSide Motor. Mandag 12. januar publiserte vi artikkelen "Hvilket bilmerke er best?", som skulle vise seg å skape enda større engasjement. Blant annet sørget de norske Land Rover- og BMW-klubbene for å mobilisere åndsfrender over hele verden, til andre leseres store fortvilelse og irritasjon. Flere tusen stemmer strømmet inn og kampen sto lenge mellom disse to merkene.

Dyktige datafolk

Men så begynte data-nerdene å engasjere seg. Etter hvert fant de et smutthull i våre sikkerhetssystemer og klarte dermed å legge inn hundrevis av stemmer i timen fra enkeltmaskiner. Spesielt var det data-kyndige med sans for Audi som engasjerte seg. Før vi avsluttet og rydde opp i avstemmingen over verdens beste bil, var for eksempel var Audi oppe i over 30.000 stemmer.

Vi har med ujevne mellomrom ryddet opp i jukse-stemmene og avstemmingen er nå avsluttet. Vinnerne i avstemmingen om verdens beste bil ble:

Chrysler Neon
Chrysler Neon Vis mer


"Verdens beste bil":


1. Chrysler
2. Land Rover
3. BMW
4. Audi
5. Alfa Romeo

36.000 stemmer

Avstemmingen over verdens beste bil ble voldsom populær. Da vi stanset avstemmingen og fjernet rundt 25.000 jukse-stemmer, telte vi nesten 36.000 godkjente stemmer.

Land Rover versus BMW

De første dagene var det Land Rover-entusiastene som dominerte. Ved hjelp av masse-mobilisering klarte disse å klatre opp fra en relativt beskjeden plassering og opp på toppen av listen. (Les mer i Hele listen finner du denne artikkelen.) Da vi avsluttet avstemmingen hadde Land Rover hele 5.567 godkjente stemmer, rundt 16 prosent av det totale stemmetallet. Den norske BMW-klubben har gitt Land Rover-fansen knallhard konkurranse, men endte til slutt opp med tredjeplass, drøye 500 stemmer bak Land Rover.

Avansert juks

Land Rover Discovery
Land Rover Discovery Vis mer


Når det gjelder Chryslers førsteplass, er denne relativt tvilsom. Vår logg viser at stemmene er avgitt på en mistenkelig måte. Men datakyndige Chrysler-fans har brukt en avansert metode for å legge inn sine jukse-stemmer. Uten å avsløre hva denne metoden går ut på, kan vi fortelle at metoden innebærer at det er vanskelig for vår IT-avdeling å luke ut disse jukse-stemmene uten å samtidig fjerne "ekte" stemmer. Chrysler blir derfor stående som vinner av avstemmingen med nesten 7.000 stemmer. Det skal imidlertid nevnes at samme merke kom på andreplass i avstemmingen over dårligste bil.

Toyota på sjette

Nederst på skalaen finner vi Ssangyong, Suzuki, Seat, MG og Hyundai, som kun fikk rundt 60 stemmer hver. Heller ikke Mini, Rover eller Daewoo gjorde det spesielt godt og måtte alle nøye seg med mindre enn 100 stemmer. Norges mest solgte bilmerke, Toyota, kom på sjetteplass med snaue 1.500 stemmer, mens nest største bilmerke, Volkswagen, måtte nøye seg med 600 stemmer og en 14. plass. Peugeot, som ble Norges tredje mest solgte merke i fjor, havner faktisk helt nede på 24. plass med 297 stemmer. Hele listen finner du her.

Kia Sportage
Kia Sportage Vis mer


"Verdens dårligste bil":


1. Kia
2. Chrysler
3. Daewoo
4. Audi
5. Volkswagen

9.300 stemmer

I denne avstemmingen ble det avgitt drøye 9.300 godkjente stemmer, hvorav hele 1.144 stykker gikk til det koreanske merket Kia. På andreplass finner vi det amerikanske merket Chrysler, som fikk 853, eller nesten 10 prosent av stemmene. Mange av våre lesere har åpenbart også hatt dårlige erfaringer med Audi og Volkswagen, som fikk henholdsvis 662 og 632 stemmer.

Lite pisk til Nissan og Mazda

I den andre enden av skalaen finner vi Mini, MG og Januar, som kun fikk drøye 20 stemmer hver. Det er også verdt å bite seg merke i at relativt utbredte merker som Nissan, Subaru, Mitsubishi og Mazda fikk svært få stemmer, noe som tyder på mange fornøyde kunder. Legg også merke til at både de franske og svenske merkene kom relativt godt ut av denne avstemmingen. Hele listen finner du her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer