Epokegjørende fra Donkervoort

De lovte den for et år siden - her er den akkurat i tide til jul: Donkervoort D8 GTO.

Donkervoort lager biler for entusiaster. Nykommeren D8 GTO byr på sprelske ytelser takket være et fabelaktig vekt/effekt-forhold. Foto: Donkervoort
Donkervoort lager biler for entusiaster. Nykommeren D8 GTO byr på sprelske ytelser takket være et fabelaktig vekt/effekt-forhold. Foto: Donkervoort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som er interessert i bil kjenner Donkervoort. Det er den nederlandske bilprodusenten som lager kompromissløse sportsbiler i beste Lotus Seven-tradisjon - men med forbedringer.

Skikkelig råtass

Av konkurrenter med en viss "tyngde" (om man kan omtale utpregede lettvektere slik), kan vi for eksempel nevne Caterham, Lotus og Radical. Dette er biler for virkelige sportsbilentusiaster. Donkervoort har også en viss suksess i motorsport - blant annet vant de GT4-klassen i Dubais 24-timersløp i januar og fulgte opp med en spesialversjon av sin viktigste modell, D8 GT. Den ble bygget i 10 eksemplarer under navnet D8 GT 24h of Dubai Edition.

Snart 34 år

I en verden hvor den ene etter den andre oppstart av bilproduksjon, den ene sportsligere og/eller mer eksklusiv enn den andre, må gi tapt, er det forfriskende å observere en liten bilprodusent som ufortrødent holder det gående år etter år. Det er tilfellet med Donkervoort. De startet opp i 1978 i Lelystad i Nederland, hvor de holder til fortsatt med et drøyt trettitalls ansatte. Det var råskinnet Lotus 7 som var forbildet, men Donkervoort ønsket å forbedre konseptet uten å inngå kompromisser. Den første modellen het S8 og åttetallet har fulgt merket siden - uten å indikere antall sylindre, vel å merke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer