Er bilen klar for påskeferie?

NAF kaller ikke påsken "den stille uke". Sist påske ga NAF assistanse til ca. 3.500 biler og bileiere. Mer enn 500 fikk hjelp lørdag før Palmesøndag. Da kjører de fleste til fjells, men mange kunne sluppet trøbbel hvis de også hadde klargjort bilen for påskeutfarten.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye irritasjon og ekstra arbeid som kan unngås med god planlegging.

Batteriet

Batteriet må være tipp topp. En ting er å komme til fjellet, etter noen dager skal du også hjem igjen. Etter flere døgn uten garasje, carport eller motorvarmer og netter med mange blå celsius og snøfokk. Har bilen et svakt, dårlig vedlikeholdt batteri før påske, er du nesten garantert problemer ved hjemfarten.

Praktiske ting

Bilen blir fort fullpakket på påsketur. Mat og drikke, ski i mange varianter, klær og annet utstyr etterlater minimalt med plass til startkabler, slepetau, spade og hurtigkjetting som bør være "påbudt" i bilen ved påsketider. Varseltrekanten blir nesten alltid liggende under all bagasjen. Tenk praktisk, vær forutseende. Det koster lite å legge den påbudte varsel-trekanten lett tilgjengelig før uhellet er ute.

Dekk

Igjen er det viktig å huske at en feriepakket bil med hele familien blir en tung bil. Kanskje et halvt tonn tyngre! Tyngden gjør at bilen får helt andre kjøreegenskaper enn du opplever i det daglige. Når sjekket du lufttrykket i dekkene sist? Gjør det før du drar på påskeferie og husk at med fullpakket bil kan du med fordel trykke inn noen ekstra pund luft i dekkene.I den grad det er plass til mer enn ski i takboksen, er det viktig at den fylles opp med lette gjenstander. Tunge ting må ligge lavt i bilen, ikke på taket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer